Сподели

Хладилници с по-високо IQ? Liebherr-Hausgeräte и научната общност в Улм изследват възможностите на „умните“ уреди

21 януари 2022 г.

 

  

Ако иновациите са и Ваша страст, можете да се присъедините към екипа на българското дружество Либхер-Хаусгерете Марица.

Глобален екип от сътрудници на направлението за домакински уреди Liebherr-Hausgeräte развива партньорство с научната общност в гр. Улм, Германия, по въпроси, свързани с дигиталното бъдеще. Съвместната им дейност се фокусира върху концепцията за Интернет на нещата, облачните решения, науката за данните и мобилните приложения. Участие във визионерското сътрудничество вземат още местните университети и колежи, както и Трансферният център за дигитализация, анализ и наука за данни в Улм (Transfer Center for Digitalization, Analytics & Data Science Ulm – DASU).

DASU е основан от Търговско-промишлената камара на Улм, местната администрация, Улмския университет и Технологичния университет в града. Центърът има мисията въпросите за дигитализацията да достигнат до бизнеса. „Изследователи от двата университета подкрепят компании, общини и образователни институции чрез ресурсите на науката за данни и анализи. Проф. д-р Райнхолд фон Шверин от Технологичния университет в Улм, който е и основател на DASU, споделя още, че Центърът работи за задържане на специалистите в региона и за откриването на кариерни перспективи пред тях“, разказаха пред ДигиталнаИндустрия.bg от Либхер-Хаусгерете Марица, дъщерно дружество на концерна Liebherr у нас.

Устойчиво кариерно развитие за своите над 2 000 сътрудници предлага и българското производствено дружество Либхер-Хаусгерете Марица.
Компанията присъства у нас от 22 години, а широката ѝ гама хладилници и фризери е с качество на световно ниво. Дружеството активно инвестира в модернизиране на своята база и повишаване квалификацията на екипа, за което свидетелстват и високите му пазарните успехи. Така например, през ноември 2021 г. Либхер-Хаусгерете Марица за втори пореден път достигна производствен рекорд, реализирайки 1 млн. уреда в рамките на година.
Ако искате да се присъедините към екипа на компанията, не пропускайте да разгледате актуалните свободни позиции в микросайта ѝ в Борса.bg.

 

Подкрепата на Liebherr към DASU и проект с академичната общност

Освен финансова подкрепа за Центъра, Liebherr изпълнява ролята на съветник и съдизайнер по казуси, касаещи бъдещето на техниката. Същевременно компанията получава достъп и до експертиза в специфични области като сигурност и защита на данните. „В контактите с партньорите ни виждаме чудесна възможност за свеж принос от страна на университетската и изследователската общност, както и от други индустрии в региона. Освен това се надяваме да достигнем до нови таланти, които да работят за нас дългосрочно, чрез сътрудничество с DASU“, коментира г-н Хайнц Клем, ръководител „Глобално електронно развитие“ в Liebherr-Hausgeräte.

Първият съвместен проект на студенти от Техническия университет в Улм и Liebherr е в областта на изкуствения интелект и машинното обучение. Посветен е на проучване за това как „умните“ хладилници биха могли да повишат своята степен на интелигентност. „Чрез процеси за разпознаване на изображения, хладилниците следва да идентифицират кои храни са на изчерпване, вземайки предвид индивидуалните хранителни навици на потребителите. След етапа по разработване на основния процес, стартира развоя и на съответните функции на приложението и потребителското изживяване“, обясниха от Либхер-Хаусгерете Марица.

Повече информация за Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Либхер-Хаусгерете МарицаLiebherr

Сподели

Още от 3D технологии / IoT