Сподели

IMI България: В сърцето на една интелигентна фабрика се крие „симфония” от модерни технологии

04 април 2024 г.

 

Вследствие от безпрецедентни глобални предизвикателства, индустриите по целия свят възприемат дигитализацията и автоматизацията, за да гарантират устойчивостта и ефективността на своите производства. Сред пионерите в това трансформиращо пътуване e Integrated Micro-Electronics (IMI), водеща компания в производство на електроника (EMS) с над четири десетилетия опит в създаването на иновации. Повече за подходите на компанията и за производството на бъдещето, Инженер.bg коментира със специалистите от българското дружество на международния производител Интегрейтид Микро-Електроникс България.

С развитието на света се усъвършенстват и производствените парадигми. Ерата на интелигентните фабрики, в които взаимосвързани системи, захранвани от изкуствен интелект (AI), анализират огромни масиви от данни, а индустриалният интернет на нещата (IIoT) предефинира традиционните производствени методи вече е настояще. За разлика от конвенционалните фабрики, интелигентните надхвърлят обикновената автоматизация, интегрирайки всеки аспект от своите операции в свързана мрежа.

„В сърцето на една интелигентна фабрика се крие „симфония” от модерни технологии. Сензорите действат като нервна система, събирайки данни в реално време за съоръжението. IIoT организира безпроблемна комуникация между устройствата, оптимизирайки ефективността. Облачните изчисления осигуряват “гръбнака” за обработката на огромни количества данни, а анализът им трансформира информацията в изводи, приложими за действие”, поясниха от българското дружество.

Ангажиментът на IMI към иновациите е илюстриран чрез приемането на четирите нива на структуриране на данните. От основната наличност на данни до проактивното генериране на прозрения и приложими решения, IMI използва авангардни технологии, за да тласне производството към бъдещето. Чрез използване на AI и машинно обучение, IMI предвижда и предотвратява смущения, като гарантира непрекъснато производство и повишена производителност.

Ползите от интелигентните фабрики се простират далеч отвъд оперативната ефективност. Предприятията, възприемащи интелигентно производство, могат да подобрят ефективността на активите, качеството на продуктите и устойчивостта на процесите си, като същевременно намалят своите разходи. Решенията за интелигентни фабрики на IMI дават възможност на бизнеса да оптимизира производителността, да се адаптира към променящите се пазарни условия и да управлява автономно производствените процеси, полагайки основата за устойчив успех на динамичните световни пазари.

„В епоха, в която устойчивостта и етичните практики са от първостепенно значение, интелигентните фабрики служат като признак за отговорно производство. Като позволява по-екологични процеси и прозрачни вериги за доставки, IMI насърчава доверието на потребителите и отговаря на променящите се пазарни изисквания. Освен това, чрез автоматизиране на задачи с повишен риск, интелигентните фабрики подобряват безопасността на работното място и дават възможност на работниците да се съсредоточат върху дейности с добавена стойност”, коментираха от Интегрейтид Микро-Електроникс България.

Като доверен партньор на глобалния бизнес, компанията IMI притежава опита и ноу-хауто да се ориентира в сложността на съвременното производство. С доказана техническа експертиза и глобален отпечатък, обхващащ бързоразвиващи се пазари, IMI предлага индивидуални решения за стимулиране на иновациите и конкурентоспособността.

В рамките на българското дружество на IMI – Интегрейтид Микро-Електроникс България, свят от вълнуващи възможности за кариера очаква мотивирани хора, нетърпеливи да дадат своя принос в челните редици на технологичните иновации. „Като ключов играч в процъфтяващия сектор на производството на електроника в региона, IMI България предлага динамична работна среда, в която талантът се подхранва и възнаграждава. От инженерство и изследвания до производство и управление, в компанията изобилстват разнообразни роли, предоставящи широки възможности за професионален растеж и развитие”, разказаха българските специалисти.

„Независимо дали сте опитен специалист в индустрията или току-що завършил млад човек със страст към техниката и технологиите, Интегрейтид Микро-Електроникс България предлага поддържаща среда, за да разгърнете потенциала си. Присъединете се към нас и бъдете част от екип, посветен на разширяването на границите и стимулирането на съвършенство”, допълниха още от IMI България.

Ако се интересувате от възможностите за професионална реализация, които компанията би могла да Ви предложи, повече информация бихте могли да намерите в нейния микросайт в Борса.bg.

JOBS.BG - Profile - ИНТЕГРЕЙТИД МИКРО-ЕЛЕКТРОНИКС БЪЛГАРИЯ ЕООД

Източник на снимковия материал: Интегрейтид Микро-Електроникс България, canva.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT