Сподели

Индуматик: Смарт помпите на Flowrox поддържат потребителски интерфейс с IIoT за интелигентен мониторинг и диагностика

27 май 2021 г.

 

 

Вентилите и помпите с интелигентни функции са решения от следващо поколение, които предоставят необходимите данни за осигуряване на надеждно и рентабилно производство. „Информацията от съоръженията в реално време води до оптимизирано производство, максимална производителност и минимизиране на непланираните престои. Утвърденият финландски производител на помпи и помпено оборудване Flowrox създаде първия в света пинч вентил с интелигентни функции SPVE. Днес интелигентните функции на Flowrox могат да бъдат включени към всяко старо или ново оборудване. Портфолиото на компанията включва също и интелигентни перисталтични помпи SLPP“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещата българска инженерингова и търговска фирма Индуматик, официален представител на Flowrox за България.

Интелигентни пинч вентили SPVE

Смарт вентилите SPVE са проектирани на базата на доказаните PVE вентили. Те са оборудвани с ново интелигентно устройство за обратна връзка, което осигурява подробна информация за работата на вентилите. Устройствата са решени конструктивно със смарт съединителна втулка и разполагат с различни вградени устройства за получаване на допълнителна информация.

Мониторингът на пинч вентилите SPVE може да се осъществи онлайн през всяко мобилно устройство или компютър. Устройствата се доставят с потребителски интерфейс Flowrox Malibu, като SPVE са първите пинч вентили в света, даващи възможност за многостранен анализ на процеса на изпомпване.

Интелигентни перисталтични помпи SLPP

Смарт помпите SLPP на Flowrox осигуряват получаването на онлайн информация за процеса на изпомпване, както и за неговата производителност и състоянието на помпата. „Перисталтичните помпи SLPP са оборудвани с устройства за интелигентна диагностика на двигателя и непрекъснат мониторинг на производителността на изпомпването. Потребителският интерфейс Malibu IIoT (Индустриален интернет на нещата) позволява разширено отчитане и анализ на данните, което прави процеса по-надежден и прозрачен. Malibu е достъпен от всяко мобилно устройство с интернет браузър“, поясниха от Индуматик.

Предимства на пинч вентилите и перисталтичните помпи с интелигентни функции на Flowrox:

  • Онлайн мониторинг на производителността на помпата. Откриването на проблеми, преди те да доведат до аварии, позволява оптимизиране на производството;
  • Автоматична индикация преди отказ. Спестява разходи по поддръжката и непредвидени разходи при аварии;
  • Разширени инструменти за анализ и отчитане. Осигуряват сравнителен анализ на данните. Достъпът до подробни данни за изпомпването дава възможност за оценка на характеристиките на помпата в дългосрочен план;
  • Лесен достъп до данните чрез интернет връзка, където и да се намирате, благодарение на платформата Malibu.

 

Повече информация за Индуматик ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Индуматик, Flowrox

Сподели

Още от 3D технологии / IoT