Сподели

Създаване на стойност в условията на Industry 4.0 с Rittal: дигитални процеси, компактни табла и интелигентно производство

23 март 2019 г.

Интелигентното интегриране на процесите, създаващи стойност, е ключът към цифровата трансформация на индустрията. „На изложението Hannover Messe 2019 Rittal ще открие пред посетителите нови перспективи за създаване на добавена стойност чрез разширяване на системите, в зависимост от необходимостта, вериги от дигитални процеси и подходяща инфраструктура. Един от акцентите е премиерата на новото поколение компактни комутационни шкафове и малки табла“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Ритал, дъщерно дружество у нас на немския лидер в производството на индустриални шкафове и системи Rittal.

Индустриалната интелигентност изисква добре организирана свързаност на хора, машини и данни. На щанда си с площ от 1500 m² в Хановер, Rittal – водещ доставчик на решения за комутационни шкафове, електроразпределение, контрол на климата и IT инфраструктура, както и за съответен софтуер и услуги – ще демонстрира възможностите, създадени от цялостната цифрова интеграция. „Нашето дигитализирано продуктово портфолио и директният ни контакт с потребители от всички промишлени отрасли са идеалната основа за задълбочен диалог относно начините, по които да постигнем ефективни процеси“, заявява г-н Уве Шарф, управляващ директор „Структурни подразделения и маркетинг“ в Rittal. Технологиите на Rittal се използват в повече от 90% от всички промишлени отрасли в световен мащаб.

За първи път: нови компактни комутационни шкафове и малки табла, проектирани за изискванията на Industry 4.0

Панаирът в Хановер ще бъде свидетел и на дебюта на изцяло нови продукти. „Изискванията на дигитализираната индустрия наложиха разработката на ново поколение компактни комутационни шкафове и малки табла. След въвеждането на климатиците Blue e+ и на системата VX25, всички наши основни продукти са напълно преработени и са подходящи за Industry 4.0”, обяснява г-н Уве Шарф.


Разработването на новите серии компактни и малки табла бележи цифровата трансформация на един стандартизиран продукт, който се произвежда от Rittal повече от 50 години. „Произведените 35 милиона контролни шкафове AE превръщат модела в най-популярното и компактно решение за електроразпределение в света. Той се счита за първия масово произведен индустриален шкаф“, коментираха от Ритал.

Сега компанията е взела под внимание променящите се изисквания към продуктите, продиктувани от дигитализацията, за да създаде системно решение. Потребителите могат да се възползват от новите функции, които опростяват и ускоряват процесите на създаване на стойност, като същевременно подобряват гъвкавостта и надеждността.

Нови производствени мощности в съответствие с Industry 4.0

Rittal построи нов завод в Хайгер, провинция Хесен, за производство на нови компактни контролни шкафове. „С инвестиция от 250 милиона евро – най-голямата в историята на компанията, беше създадено най-модерното в света производство на компактни контролни шкафове и малки табла в съответствие с критериите на Industry 4.0. Високоавтоматизираното управление на производството превръща завода в централен елемент при реализацията на поръчките и гарант за непрекъсната наличност на стандартните продукти със съответните аксесоари“, допълниха от българския офис на немския производител. По време на изложението посетителите на щанда на Rittal ще видят как функционира свързаното производство и как могат да използват дигиталните процеси.

Интелигентно електроразпределение

В областта на електроразпределението Rittal също ще представи нови разработки. VX25 Ri4Power, базиран на новата модулна система VX25, предлага многобройни предимства, като индивидуална система за изграждане на комутационни инсталации ниско напрежение. Сред тях са ефективност, висока степен на достъп до данни и лесна конфигурация с нова версия на софтуера Rittal Power Engineering.

Потребителски ползи от цифрови продукти и услуги

Индустриалната интелигентност дава възможност да се използват данни и алгоритми за оптимизация на работата на системите, както и за надеждно прогнозиране на грешки или откази – в производствените процеси, в енергийната мрежа или в логистиката. Във връзка с продуктите си, работещи в среда на IoT, Rittal ще покаже на потребителите и предимствата на интелигентния анализ на данни. Това включва интегриране на активни решения, като охлаждащи агрегати, чилъри и машини с инструменти за управление на информацията чрез сензори и интерфейси IoT или IIoT, които се намират на платформи като EPLAN, eView и RiZone или на стандартни платформи като Siemens MindSphere.

Интелигентни центрове за обработка на данни

Концепциите Industry 4.0 и Smart Industry изискват кратко време на задържане на данните във връзка с високата им надеждност и сигурност.

За целта Rittal осигурява подходящата инфраструктура. Петте периферни центрове за данни ще бъдат представени в типични за индустрията приложения. Най-голям интерес ще предизвика интелигентният периферен център за данни (IEDC), разработен в сътрудничество с Atos и Siemens.

Инженеринг за веригата на стойността

Дъщерните дружества на Rittal – Eplan и Cideon ще покажат на специалния си щанд H30 в зала 6 как специфичните инженерни решения могат да подкрепят стратегията за дигитална трансформация от страна на потребителите.

Фокусът ще бъде поставен върху лабораторията за ефективност. „Експертите на Eplan и Cideon, заедно с посетителите ще моделират действителни/целеви изображения, като основа за последователна дигитализация на инженерните процеси. Облачните технологии също продължават своето развитие: Eplan eView ще бъде презентиран на посетителите като първото решение на облачната система ePulse“, заявиха в заключение от Ритал.

Повече информация за Ритал, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Ритал, Rittal, Hannover Messe

Сподели

Още от 3D технологии / IoT