Сподели

Интелигентни домове с IoT-програмата на BTicino

02 март 2018 г.

Решения на BTicino за управление на осветление и ролетни щори за умни домове вече са част от иновативната програма на компанията – Eliot, посветена на свързаните обекти и Интернет на нещата (IoT). „Съвременната система за умен дом на BTicino, търговска марка на Legrand Group, обхваща серия от безжично свързани изделия, специално проектирани да трансформират с минимални структурни усилия съществуващата електроинсталация в модерен, свързан дом“, обясниха за ДигиталнаИндустрия.bg от Легранд България.

Системата е изградена основно от задвижващи устройства, свързани към електрическата инсталация. Специално разработено приложение MyHome Play App позволява удобен, лесен и интуитивен контрол на свързаните решения и през смартфон. Функциите, които са заложени в приложението, дават възможност за единично и централизирано управление на осветлението, ролетните щори, общото натоварване, както и активирането на различни потребителски сценарии, включващи разнообразни комбинации от светлини, ролетни щори и общи товари. Към приложенията, адаптирани за Android и iOS, са добавени и функции за:

  • Пестене на енергия – в случай на забравени включени консуматори, те могат да бъдат деактивирани дистанционно;

  • Безопасност – може да бъде създаден сценарий, чрез който автоматично да се задействат осветлението и щорите, така че да се симулира човек вкъщи.

 

 

Управлението на осветлението, ролетните щори или сценариите може да се осъществи по няколко начина:

  • Чрез устройства, които могат да бъдат свързани с домашните серии на BTicino Axolute и Livinglight. Те се инсталират директно на стената, със скрит или открит монтаж;

  • Чрез дистанционен контрол;

  • Чрез сензор за движение;

  • С управление на място посредством традиционни устройства, свързани с радио-интерфейс.

Задвижванията са устройства, които се свързват към товара, който ще бъде управляван. Гамата е представена от варианти:

  • Със скрит монтаж;

  • За включване в контакт;

  • За монтаж на окачен таван;

  • За монтаж до товара, който ще бъде управляван.

За управление на системата посредством приложението е необходимо да бъде внедрен Wi-Fi Gateway – интерфейс за връзка на инсталираните системи с интернет. Устройството просто се свързва към контакт и чрез безжична връзка към рутера.

Повече информация за Легранд България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

legrand_logo

Източник на снимковия материал: Legrand, Легранд България

Сподели

Още от 3D технологии / IoT