Сподели

В IoT зоната на K-Show 2019 FANUC ще демонстрира новия интерфейс Euromap 77 OPC UA в MES система

02 октомври 2019 г.

 

 

Новите напълно електрически шприцмашини ROBOSHOT са отговорът на японския гигант в областта на роботиката FANUC на нуждите на пазара по отношение на ориентираните към бъдещето технологии за леене под налягане. „По време на изложението K-Show 2019 в Дюселдорф нашата компания ще има няколко премиери на нови продукти от портфолиото ни, които посетителите на изложението ще могат да видят на щанда на FANUC А 60 в зала 14“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от ФАНУК България.

Оборудването на FANUC е добре известно с ниското си енергопотребление, отсъствието на хидравлично масло, ниските емисии на въглероден диоксид, малките количества брак и мн.др. Освен това техническият прогрес съвместно с екологичните предимства води до търговски предимства – кратък престой, т.е. дълъг период на безотказна работа, по-ниски производствени разходи за единица продукт, висококачествено производството и предотвратяване на брака, както и не на последно място дълъг експлоатационен живот на шприцмашините ROBOSHOT.

Шприцмашина ROBOSHOT α-S150iA за медицинската промишленост

FANUC ще обяви дебюта на шприцмашина, разработена специално за медицинския и фармацевтичния пазар – ROBOSHOT α-S150iA Medical Package. ROBOSHOT отговаря на строгите потребителски изисквания за ниско енергопотребление и високо качество на шприцването в комбинация със стабилност, повторяемост и надеждност на процеса. „Шприцмашината ROBOSHOT α-S150iA Medical Package е сертифицирана за употреба в чисти стаи от клас 7. Това е постигнато чрез конструктивни специфики като опори без лагерни втулки, хромирани линейни направляващи, никелирани плочи, специално одобрени смазочни материали и предпазен корпус от небоядисана матирана неръждаема стомана“, поясниха от ФАНУК България.

В пресформата с 32 гнезда се отливат капачки от полипропилен за медицински игли. Подобно на всички шприцмашини на FANUC, „Medical Package“ притежава следните работни функции: ефективна функция за управление на рекуперацията на енергия, надежден контрол на въртящия момент по време на пластифицирането – Precise Metering Control (PMC), както и мониторинг на обратния поток и високоефективна защита с изкуствен интелект на пресформата/изхвъргача. Резултатите са висока производителност на процеса и повторяемо високо качество на продукта.

Машината ROBOSHOT α-S450iA е с по-голямо стандартно устройство за шприцване

Новото по-голямо устройство за шприцване е специално разработено за осигуряване на по-високо налягане и обем на шприцването. По този начин FANUC разширява ефективността на най-голямата си до момента прецизна шприцмашина, а именно напълно електрическата ROBOSHOT α-S450iA. Съвременните едрогабаритни пресформи с много гнезда изискват по-големи плочи и съответно като цяло – по-голяма машина с по-високи усилия на затягане на пресформата и по-мощни шприц устройства.


Извън рамките на автомобилната индустрия, медицинският и фармацевтичният пазар, както и други отрасли, изискващи висока прецизност, повече отвсякога имат нужда от по-прецизни и по-бързи процеси, както и от по-голяма производителност. Нещо повече, сложната геометрия изисква абсолютна точност – особено по отношение на качеството на повърхността, правилния контур, стабилното тегло и възпроизводимостта.

„Като отговор на тези изисквания FANUC разработи по-голяма шприцмашина със същата надеждност като предишните шест модела, чието усилие на затягане на пресформата е между 150 и 3000 kN. Сега компанията предлага модел със сила на затягане на формата 4500 kN, разстояние между опорите 920 mm х 920 mm, подвижна плоча с размери 1300 mm x 1300 mm с ход 900 mm и максимална височина на пресформата до 1000 mm“, поясниха от ФАНУК България. Шприцмашината α -S450iA е с впечатляващ производителен потенциал – полипропиленови капаци за косачки с размери 330 x 570 mm се произвеждат с цикъл, по-малък от един минута. Обемът на шприцване е 725 cm3. Робот M-20iA на FANUC, монтиран на неподвижна плоча, се грижи за изваждане и депозиране на капаците.

Шприцмашина ROBOSHOT α-S50iA LSR Edition

За продукти, които трябва да бъдат надеждно защитени от въздействията на околната среда, FANUC ще представи разработката си на производствена клетка за обработка на течен силикон. ROBOSHOT α-S50iA със сила на затягане на пресформата 500 kN ще работи съвместно с робот LR Mate 200iD/7 на FANUC. Роботът взема от пресформата четири правоъгълни (с дължина 8 mm) уплътнения, отлети от LSR еластомер, и ги поставя на конвейерната лента. Най-важната част на системата е специално устройство шнек/цилиндър с диаметър 18 mm за обработка на LSR, разработено от FANUC. Производствената клетка използва системата на робота, наречена QSSR (Quick and Simple Start-up of Robotization, или бърз и лесен старт на роботизацията).


FANUC ROBOSHOT α-S150iA + SI-20A Multi Component

По време на форума FANUC ще демонстрира развитието на технологията на многокомпонентно леене под налягане чрез въртяща се маса с едно от най-надеждните сервозадвижвания на пазара. Производствената клетка, състояща се от ROBOSHOT α-S150iA и допълнително вертикално шприц устройство SI-20A, е автоматизирана с робот LR Mate на FANUC със система QSSR.

„И нещо полезно за зимния сезон. Всеки посетител на щанда на FANUC ще получи двуцветни стъргалки за лед, отлети от специална твърда смес от поликарбонат/акрилонитрил-бутадиен-стирен, комбинирани с дръжка от мек термопластичен еластомер. Роботът на FANUC ще ги поставя на конвейерната лента“, разказаха от ФАНУК България.

Ще бъдат демонстрирани възможностите на ROBONANO

ROBONANO е решение на компанията за постигане на финишни повърхности с оптично качество. Типичните приложения на ROBONANO са финишни повърхнини на инструментални вложки за шприцмашини, когато изискванията за геометрична точност на формата и изискванията за качеството на повърхността са много строги, например при производството на висококачествени оптични компоненти. ROBONANO се отличава с висока прецизност на позициониране с разделителна способност на програмиране от 0.1 nm (0.1 nm е равен на 10-10 m, или 1 Angstrom, единицата за дължина, използвана за измерване на размера на молекулите и атомите), която е необходима за постигане на оптично качество на повърхността.


По време на изложението посетителите ще могат да се запознаят с впечатляващи образци на най-съвременните технологии на FANUC. За около 20 години ROBONANO е допринесъл за успеха на много клиенти на FANUC в Япония, които работят в областта на информационните и комуникационни технологии, автомобилната, медицинската и други индустрии.

Industry 4.0: FANUC в сътрудничество с TIG

„На щанда си A60 в зала 14 – т. нар. IoT ъгъл – посетителите ще могат да видят как FANUC в сътрудничество с TIG използва новия интерфейс Euromap 77 OPC UA в MES системата „Authentig“ на TIG (б.ред. система за управление на производството). Посетителите ще наблюдават в реално време мониторинг на качеството, състоянието на машините и процеса на изпълнение на поръчките на всички машини и роботизирани клетки, в съответствие със спецификациите/изискванията на концепцията за Четвърта индустриална революция – Industry 4.0“, заявиха в заключение от ФАНУК България.

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ФАНУК България, FANUC

Сподели

Още от 3D технологии / IoT