Сподели

Искрящо бяла усмивка с електрическите четки Oral-B и адитивни технологии от Trumpf

14 април 2020 г.

  

 

Още от 2006 г. адитивни технологии като лазерно стопяване върху флюсова възглавница (LMF) и лазерно наваряване (LMD) стават неизменна част от производствения процес на американския концерн Procter & Gamble. Комбинирайки двата метода с помощта на подходящото за целта оборудване, експертния опит и познанията на Trumpf в адитивното производство, компанията успява да намали тактовото време с цели 7 секунди и значително да редуцира количеството технологичен брак. 

Procter & Gamble е световноизвестен производител, наложил се на глобалния пазар с множество свои продукти за лична хигиена и грижа за дома. В областта на решенията за грижа за зъбите фирмата е добре разпознаваема под търговския бранд Oral-B. Част от гамата продукти, обединени под това търговско име, са именно едноименните електрически четки за зъби, които могат да бъдат открити почти във всяка дрогерия.

Средно от завода на Procter & Gamble в Марктхайденфелд в Германия излизат около 100 000 броя четки на ден. За да запази тази скорост на производство и да се справи с подобно предизвикателство, предприятието намира решение в лазерните технологии за адитивно производство на Trumpf, които буквално изстрелват компанията сред топ лидерите в света по дентална хигиена.

Предизвикателството пред Procter & Gamble

„Целта на Procter & Gamble бе да оптимизира производствения процес на своите четки за зъби Oral-B. Конкретно в този случай става дума за стоманен щифт с дължина около 8 cm, който се вгражда в инструмента за леене под налягане. Впоследствие той оформя пластмасовия профил на четката“, обясниха за Инженер.bg от Трумпф България. „Проблемът, който тук се явяваше, бе, че стоманеният щифт се охлаждаше относително бавно. Когато пластмасата докоснеше стоманата, нямаше достатъчно отвеждане на топлината и в резултат впръсканата пластмаса се деформираше. Това, от своя страна, водеше до голямо количество технологичен брак“, поясниха те.

Решението – съвременни технологии за промишлен 3D печат от Trumpf

Благодарение на промишлените лазерни технологии за 3принтиране и специалистите на Trumpf, екипът за адитивни производствени методи на Procter & Gamble намират необичайно, но много ефективно решение. „Прилагайки не една, а две технологии за адитивно производство, тактовото време бе скъсено със 7 секунди и едновременно с това бракът бе значително намален, стигайки до допустими размери“, посочиха от фирмата.

В началото, при интегрирането на технологиите в производствената среда, инженерите на Procter & Gamble се концентрират основно върху предимствата, които LMF им предоставя. „Стоманеният щифт е решен конструктивно с високоефективно спирално охлаждане. Тестовете показаха, че заложените канали, промити с охлаждаща вода, увеличават топлопроводимостта на щифтa десетократно“, разказаха от Трумпф България.

Въпреки постигнатите резултати обаче проблемите все още не са решени. Истинският пробив е налице едва когато в процеса е включено и лазерното наваряване„Експертите вкараха медния щифт в 3отпечания оформящ щифт от стомана, след което за стабилно свързване те облицоваха и двата щифта с инструментална стомана чрез LMD метода“, добавиха те.

Лазерните технологии за адитивно производство на Trumpf – сигурна стъпка към успеха

„Производственият екип на Procter & Gamble и в бъдеще възнамерява да се концентрира в това да извлече оптималното от двете адитивни технологии за лазерно стопяване върху флюсова възглавница и лазерно наваряване, а с развитието на познанията им, днес компанията запазва и разширява лидерската си позиция в своя бранш“, заявиха в заключение от Трумпф.

Повече информация за Трумпф България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Трумпф БългарияTrumpf, pexels.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT