Сподели

Itron с номинация за „Най-добро индустриално IoT решение“ на първите награди IoT World Awards 2019

06 юни 2019 г.

Уебсайтът Internet of Things (IoT) World предоставя последните новини и анализи, както и внедрени решения за технологиите, използвани в Интернет на нещата, като например инфраструктура, инструменти за сигурност, анализи и разработки. През май т.г. IoT World обяви първите си награди в 11 учредени категории. Компанията Itron бе номинирана в две от тях за участието си в два съвместни проекта. Първата номинация бе в категорията „Най-добро индустриално IoT решение“ (Best Industrial IoT Solution) за метанови детектори, използвани от компанията Con Edison, а втората номинация – в категорията „Най-добро решение за периферни изчисления“ (Best Edge Computing) за разработката на приложение за оптимизация на мрежата, използвано от Utilidata“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Газтерм, партньор на американската компания Itron за България.

В категорията „Най добро индустриално IoT решение“ бе номиниран проектът на една от най-големите енергийни дружества на САЩ, в лицето на компанията Con Edison. Проектът включва разполагането на 9000 интелигентни детектора за природен газ в IIoT мрежата на Itron за незабавна идентификация на течовете на природен газ и с цел подобряване на безопасността. „С помощта на тези устройства в мрежата си от интелигентни измервателни уреди Con Edison може да открие утечки на природен газ и бързо да предупреди аварийните екипи, за да подобри безопасността на населението, което обслужва. Тези детектори могат да помогнат за спасяването на човешки живот чрез използване на интелигентна технология за директна комуникация от дома на клиента към нашия отдел за аварийна помощ“, заявява Марк Хуестис, старши вицепрезидент в Con Edison, направление „Gas Operations“. Това е важна инициатива за безопасност, която се осъществява за първи път в света. Тя използва технологията IoT на Itron и оползотворява предимствата, осигурени от интелигентната мрежа на Con Edison.

Детекторите за природен газ са захранвани от акумулаторни батерии и са разработка на научноизследователския екип на Itron, подпомаган в своята работа от компаниите Itron, New Cosmos и Con Edison. Устройствата са първите решения с акумулаторно захранване, използвани в добре защитената, основаваща се на стандарти индустриална IoT платформа на Itron. Детекторите лесно са интегрирани от Itron в съществуващата мрежова инфраструктура на Con Edison, която енергийната компания вече използва за управление на 3.6 милиона електромера и 1.2 милиона газови модула.

Сътрудничеството на Itron с Utilidata, софтуерна компания, занимаваща се с подобряване на гъвкавостта, устойчивостта и ефективността на комуналните услуги, също бе номинирано в категорията „Най-добро решение за периферни изчисления“ (Best Edge Computing). „Благодарение на това сътрудничеството Utilidata ще предлага своето водещо решение за оптимизация на напрежението AdaptiVolt като приложение на измервателните устройства с адаптивна технология Itron Openway Riva. Това приложение за оптимизация на мрежовото напрежение позволява на компаниите да използват както информацията в реално време, така и възможностите на интелигентните измервателни устройства на Itron, за да оптимизират доставката на електроенергия и да намалят потреблението на енергия“, поясниха от фирма Газтерм.

„Itron е компания, която се ангажира с въвеждането на иновативни IoT решения в градовете и комуналните услуги за трансформиране на съществуващите процеси и осигуряване на по-голяма безопасност, иновации и гъвкавост“, коментираха още в заключение от Газтерм.

Повече информация за Газтерм ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Газтерм, Itron

Сподели

Още от 3D технологии / IoT