Сподели

Ритбул: EPLAN eVIEW Free AR – контролен шкаф с добавена реалност от Монхайм до Лондон само с няколко клика на мишката

21 октомври 2021 г.

 

 

Използването на EPLAN eVIEW Free AR и дигитален двойник позволява на потребителите на EPLAN бързо и лесно да координират и съгласуват конфигурациите на контролните шкафове. Само с няколко клика цифровият прототип на шкафа може да се проектира на произволно място. Специалистите на Eplan, Тим Ертер, програмен мениджър за дигитализация, и Крис Лоуч, търговски мениджър на облачни решения, знаят, че твърде често координирането, организирането и коригирането на проектите въз основа на практическия опит и обратната връзка с клиентите може да отнеме много време, а сроковете непрекъснато притискат изпълнителите. На помощ идва EPLAN eVIEW Free AR, който може да създаде виртуален 3D модел на контролния шкаф още на етапа на проектиране с помощта на проекция.

EPLAN eVIEW Free AR: От Монхайм, Германия, до Лондон, Великобритания, само с няколко клика

Във видеото е показан пример как контролният шкаф се изпраща от Монхайм до Лондон. „За да бъдем конкретни, това е дигиталният прототип на шкафа за управление, създаден от Тим Ертер в Монхайм, който се проверява от Крис Лоуч в Лондон, където шкафът ще се използва. Проверката е както по отношение на компонентите, така и по размерите на шкафа“, разказаха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещата българска търговска фирма Ритбул, която от години развива платформите на Eplan у нас.

Това, което може да звучи сложно, всъщност е лесно за изпълнение. Тим Ертер качва създадения от него 3D модел на контролния шкаф в облачната среда на EPLAN и го споделя с Крис Лоуч в Лондон чрез QR код, който се свързва директно с EPLAN eVIEW Free AR. След това, Крис Лоуч може да използва камерата на таблета си, за да проектира 3D модела от Монхайм директно върху мястото, предназначено за контролния шкаф, или в друга произволна локация. Разширението AR на EPLAN eVIEW Free осигурява реалистична проекция на контролния шкаф в помещението. Размерите и инсталираните компоненти могат да бъдат проверени бързо и лесно. Благодарение на реалистичната проекция на дигиталния двойник, Крис не само  разбира какво е планираното разположение на шкафа в помещението, но и проверява компонентите, инсталирани от Тим Ертер.

Моделът в EPLAN лесно може да бъде променян

Крис установява, че конектор, инсталиран в 3D модела, не отговаря на британския стандарт и затова следва да бъде сменен. Координацията между Лондон и Монхайм се осъществява лесно чрез софтуера на EPLAN. Крис Лоуч избира съответния конектор директно на своя таблет, след което проектът се отваря в EPLAN eVIEW Free . Чрез директен линк той автоматично преминава към страницата на проекта със съответния конектор, откъдето може да отбележи заявката си за промяна, като използва функцията за коригиране в червено и коментар.

Всичко, което сега трябва да направи Крис Лоуч, е да зададе статус „Преглед“ на 3D модела и да запише проекта отново, така че Тим Ертер от Монхайм да бъде информиран и да направи обратната връзка в EPLAN eVIEW. „След като конекторът бъде заменен, той може да качи отново текущата версия на чертежа в EPLAN ePULSE и да изпрати на Крис Лоуч QR кода на актуализирания модел за нова проверка“, допълниха още от Ритбул.

Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Ритбул, Eplan

Сподели

Още от 3D технологии / IoT