Сподели

Изживейте IoT технологията в завода на Schneider Electric в Пловдив с новия Innovation Hub

30 юли 2020 г.

 

 

Лидерът в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията Schneider Electric откри първия си Innovation Hub в Източна Европа. „Той представлява демонстрационно пространство, позволяващо посетителите да „изживеят“ IoT технологията на компанията. Разположен е в представителната „умна“ фабрика на Schneider Electric в гр. Пловдив и е готов да посрещне посетители от всички страни от региона и извън него“, разказаха пред ДигиталнаИндустрия.bg от Шнайдер Електрик България.

В основата на този успех стои нашата платформа, базирана на технологията за IoT – EcoStruxure. Тя се състои от три основни нива – свързани устройства, управление и софтуер, приложения и услуги. Това позволява изграждането на различни архитектури до необходимия мащаб за всеки тип дейност и разположение, при което осигуряваме събиране на данни с визуализация и управление, както и работа с превантивни и предиктивни инструменти за поддръжка“, заяви г-н Перт Херман, регионален генерален мениджър на Schneider Electric за Югоизточна Европа.

Създадохме Innovation Hub с идеята да позволим на всички наши партньори и клиенти, както и на студентите, стажантите и младите инженери от региона да се запознаят с тези нови технологии в реалността“, допълни още Херман.

В края на 2019 г. заводът на Schneider Electric в гр. Пловидв бе отличен с фирмения индустриален сертификат от най-високото ниво Smart Factory. „За целта предприятието покри амбициозен набор от критерии, сред които внедряване на минимум 65% автоматизирани системи, управление на сградата с автоматизирана система, енергиен мениджмънт, високоефективна поддръжка чрез приложение за добавена реалност и др.“, коментираха от българското дружество.

Нашият успех показва, че цифровизацията и зрелостта на бизнеса в Източна Европа вече са на необходимото ниво. Обстановката, изискваща социално и физическо дистанциране, доказа, че отдалеченото следене на процесите, каквото има в нашия завод, е задължително в днешно време. В допълнение към ежедневните ни работни задължения, сега сме готови да бъдем и домакини на посещения в „умната“ фабрика с новия Innovation Hub“, сподели инж. Мария Топчийска, изпълнителен директор на завода на компанията в Пловдив.

С новооткрития Innovation Hub Schneider Electric засилва оперативното си присъствие в нашия регион, в който вече е концентрирано голямо ноу-хау с Центъра за споделени услуги в Румъния, с Регионалния логистичен център в Унгария и Технологичния център за Smart Grid в Сърбия“, посочиха в заключение от Шнайдер Електрик България.

Фабриката на Schneider Electric в Пловдив и новият Innovation Hub са отворени за посещения всеки ден в рамките на работното време, след предварително записване.

Повече информация за продуктите, които Schneider Electric предлага, можете да намерите на уебсайта на компанията.

Източник на снимковия материал: Шнайдер Електрик България, Schneider Electric

Сподели

Още от 3D технологии / IoT