Сподели

JUMO smartWARE SCADA е индустриално IoT решение за мониторинг и контрол на производствени процеси

11 ноември 2021 г.

Немското дружество JUMO се нарежда сред водещите световни производители на индустриални сензори и комплексни решения за автоматизация. Най-новото решение на компанията за мониторинг и управление на процеси – JUMO smartWARE SCADA, предлага максимална прозрачност и висока степен на контрол на цялостни производствени линии. „SCADA софтуерът на JUMO осигурява удобен достъп през всеки уеб браузър до събраните данни, предлагайки както визуализация на процеси, така и оценка и архивиране на получените резултати. Със своите ценни функции за мониторинг, планиране и алармиране, JUMO smartWARE SCADA може да поддържа най-разнообразни индустриални приложения“, коментираха специално за читателите на ДигиталнаИндустрия.bg от дъщерното дружество ЮМО България.

JUMO smartWARE SCADA е съвременен софтуер за мониторинг и контрол на процеси, който се съчетава отлично с облачната IoT платформата на JUMO – JUMO Cloud. Високоефективни и мащабируеми, тези индустриални IoT решения предлагат Ethernet свързване чрез гейтуей JUMO variTRON, индивидуално настройване на потребителски права и неограничен достъп до табла за управление. Инсталирането на специални програми, приставки за браузър или други добавки не е необходимо, тъй като за решението се използват стандартни уеб браузъри.

Интегрирайки JUMO smartWARE SCADA в своето производство, операторите получават и по-ефективно отчитане благодарение на подобрените функции за експорт на данни и генериране на доклади. „Друго голямо предимство на SCADA софтуера е възможността за извършване на задълбочена оценка на събраните данни, улеснено планиране и функции за дистанционен мониторинг. Всеки от потребителите може да получава нотификации и аларми чрез текстово съобщение, имейл или дори телефонно обаждане“, споделиха от българския офис на JUMO.

 

Технически характеристики на JUMO smartWARE SCADA:

  • Функции за визуализация, генериране на трендове и отчети;
  • Функция за отдалечен мониторинг и получаване на нотификации;
  • Функции за задаване на таймер и програми за уникални събития;
  • Съвместимост с драйвери и протоколи: OPC UA/DA, Modbus TCP/RTU, MQTT, Beckhoff ADS.NET, S7 TCP/MPI/PROFIBUS, IEC 60870-104, IEC 61850, M-Bus, KNX, BACnet и REST API;
  • Сигурност на данните: End-to-end шифриране, HTTPS, TLS и двуфакторно OTP удостоверяване;
  • Съвместимост с изискванията на стандарта ISO 50001;
  • Автоматично актуализиране на софтуера до най-новата версия.

 

Визуализацията на производствени процеси с JUMO smartWARE SCADA се осъществява чрез редактор с интегриран инструмент за анимации и тестове, както и посредством векторни и саморегулиращи се екрани. Чрез софтуера е възможно лесно да се генерират трендове и отчети, с разнообразни опции за тяхната визуализация посредством различни типове диаграми и функции за сравнение. Техническото решение също така е съвместимо със съвременни драйвери и протоколи като OPC UA, MQTT и REST API.

За да имате пълен контрол над производството си, JUMO разработва своя SCADA софтуер с още избираеми функционалности, включително конфигурирано управление на потребители и роли, функция за организиране на събития, както и възможност за интегриране на камери и картографска услуга. JUMO smartWARE SCADA се предлага като индивидуално решение за всеки клиент с възможност за още много други технически допълнения според вашето конкретно приложение“, коментираха още от ЮМО България.

Повече информация за ЮМО България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ЮМО България, JUMO, pexels.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT