Сподели

КАД Пойнт: С иновативните 3D мишки SpaceMouse ще държите дигиталните модели, които създавате, в ръцете си

17 декември 2023 г.

 

 

Искало ли Ви се е някога, докато работите с 3D модел, буквално да го „хванете“ в ръце? А знаете ли, че с иновативните 3D мишки на 3Dconnexion това вече е почти възможно? Компанията предлага революционен начин за работа с 3D приложения, чрез който можете да въртите, премествате, приближавате и отдалечавате моделите, сякаш са във Вашите ръце. „Това ниво на контрол не е възможно с традиционна клавиатура и мишка, а удоволствието от работата с подобно 3D устройство се усеща особено при използване на сложни структури, многопосочни изгледи, както и тези с поглед към 3D модела отдолу“, поясниха за читателите на ДигиталнаИндустрия.bg от екипа на българската компания КАД Пойнт, която е официален представител на 3Dconnexion за България.

 

Дръжте 3D модела в ръцете си, постигнете ново ниво на производителност

С леко натискане, дърпане, завъртане или накланяне на мишката потребителя може да види как моделът се измества, увеличава или завърта. Увеличавайки силата, приложена върху мишката, се постига по-висока скорост, а намалявайки я, обектът може да се разгледа по-внимателно.

„Благодарение на SpaceMouse, специалистите получават усъвършенствана навигация в модела, която осигурява средно подобрение на производителността с 21%. Освен това предоставя по-комфортно потребителско изживяване,тъй като движенията на мишката и натискането на бутони са намалени средно с 50%. Независимо дали става въпрос за прост или сложен 3D модел, добрата навигация помага за по-реалистично и задълбочено изследване на модела. Това също така улеснява откриването на грешки в дизайна“, обясниха от КАД Пойнт.

Един модел в две версии – SpaceMouse Compact и SpaceMouse Wireless

SpaceMouse се предлага в два варианта, за да отговори максимално на нуждите на потребителите.

SpaceMouse Compact е опцията с USB кабел, а SpaceMouse Wireless е безжична. Работата с този модел се извършва, като едната ръка използва SpaceMouse за позициониране и завъртане на модела, докато другата ръка  стандартната мишка за избор, създаване и редактиране. Със SpaceMouse може едновременно да се завърта и увеличава изгледа, както и да се регулира точността на прилагания натиск.

SpaceMouse Pro – 3D мишка за професионалисти

SpaceMouse Pro предлага много добър контрол благодарение на естественото задвижване на джойстика 3Dconnexion, който е базиран на патентована технология, позволяваща шест степени на свобода на модела или гледната точка и по този начин създава усещане, че самият модел всъщност е в ръката на потребителя.

„SpaceMouse Pro също се използва в комбинация с обикновена мишка. Ръката, управляваща SpaceExplorer, позиционира модела и изпълнява основни команди, докато другата ръка управлява курсора в работното меню на приложението. Този балансиран и удобен стил на работа значително увеличава производителността и спестява от 20% до 50% от ненужните кликвания с мишката“, поясниха още от българската компания.

SpaceMouse Pro има още специални бутони за разрешаване/забрана на въртенето на гледната точка или модела и специален двустранен бутон за управление на чувствителността на джойстика. Това позволява той да се регулира според предпочитанията на потребителя.

SpaceMouse Еnterprise – създадена за върхови инженерни разработки

CAD експертите изискват най-високо ниво на производителност в своите работни устройства за ежедневна употреба. В професионални среди, където качествената продукция означава много, SpaceMouse Enterprise е крайъгълният камък за всеки инженерен екип, фирма за архитектурен дизайн, отдели за научно-изследователска и развойна дейност и др.

По-лесно е отвсякога да се преглеждат 3D модели със сензора 6-Degrees-of-Freedom (6DoF) на SpaceMouse Enterprise и да се осигури незабавен достъп до стандартни и персонализирани изгледи. Нежното манипулиране на контролера позволява плавна и интуитивна 3D навигация, а само с един жест моделът се прехвърля към стандартен изглед по Ваш избор.

„SpaceMouse Enterprise е най-ергономичният продукт, създаван някога от 3Dconnexion. Той разполага с пълноразмерна опора за ръце с меко покритие за максимален комфорт и пълен набор от модификатори на клавиатурата, всички поставени, за да намалят движението на пръстите с 28.6% на час, рационализирайки и опростявайки работните процеси. Всъщност тази комбинация от функции в SpaceMouse Enterprise създава среда, която увеличава производителността на работата с до 28%“, допълниха още от КАД Пойнт.

Повечеинформация за КАД Пойнт, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още коиса активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности ибъдещитей планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: КАД Пойнт ЕООД (CAD Point), 3dconnexion.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT