Сподели

ЛД: Чрез LAN мрежа данни за състоянието на вентилните острови D на Camozzi се предават към IIoT шлюз и облак

09 ноември 2020 г.

 

 

Новата серия вентилни острови D на италианската компания Camozzi е разработена в отговор на нарастващото пазарно търсене на усъвършенствани решения, гарантиращи високи стандарти за качество и осигуряващи максимална гъвкавост. „Новата серия D вентилни острови е базирана на технологията CoilVision, която дава възможност да се следи и прогнозира въздействието на износването върху ефективността на частите на всеки електромагнитен вентил“, съобщиха за Инженер.bg от фирма ЛД, която предлага решенията на Camozzi на българския пазар.

Технологията CoilVision осигурява проактивно управление на работните характеристики, например на консумацията на електроенергия и температурата на бобината. Освен това позволява също предаване на оперативни данни, история на аварийните сигнали и текущо състояние на островите към PLC контролер или чрез безжична LAN мрежа към IIoT (Industrial Internet of Things) шлюз и оттам към облак.

„Компактната конструкция на вентилните острови от серия D позволява използването им в приложения с ограничено инсталационно пространство, без това да се отразява на дебита на потока. Вентилните острови се предлагат в изпълнение с ширина 10 mm, като покриват нуждите на всички индустриални приложения“, допълниха от доказаната българска инженерингова и търговска фирма.

Технически характеристики на вентилни острови от серия D:

 • Монтажна ширина: 10 mm;

 • Дебит: 250 Nl/min;

 • Електрическото свързване: конектор с 25 или 44 пина;

 • Функционална схема: 2x3/2; 5/2; 5/3 CC; CO; CP.

Технологията CoilVision е разработена за постоянно наблюдение на работните параметри на пилотните вентили. Софтуерни алгоритми анализират работата на всеки пилотен вентил, циклите на превключване и температурата.

Предимства на новата серия вентилни острови:

 • Интегрирана диагностика и прогнозно обслужване;

 • Предаване на данни към облак;

 • Гъвкаво конфигуриране.

Диагностични функции:

 • Статус на пилотните вентили: ON/OFF;

 • Индикатор за неизправности;

 • Късо съединение или повреда в бобината;

 • Мониторинг на температурата на основния модул и на пилотните вентили;

 • Излизане извън диапазона на работното напрежение;

 • Прекъснат проводник;

 • Брояч на циклите;

 • Енергопотребление.

Благодарение на множеството налични опции, вентилните острови от серия D с основание могат да се разглеждат като отлично решение за всички приложения, които изискват ограничени монтажно пространство и поддръжка на пневматични и електрически функции. Вентилните острови от серия D1 са с монтажна ширина 10.5 mm и Fieldbus интерфейс за най-често срещаните комуникационни протоколи: Profibus-DP, Profinet, CANopen, EtherNET/IP, EtherCAT и IO-Link. Различните възможности за електрическо свързване позволяват да се създадат острови с голям брой вентили и различни зони на налягане. Освен това версията с Fieldbus интерфейс може да управлява както цифрови, така и аналогови електрически входни и изходни сигнали.

„Компактните размери, големият дебит, базите с индивидуални пневматични и електрически модули, лесното свързване на базите, постоянната диагностика и широките възможности за мониторинг на работните параметри превръщат изделията от серия в изключителен иновативен продукт“, коментираха още от ЛД ООД.

Повече информация за ЛД ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материалЛД, Camozzi, freepik.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT