Сподели

Мехатроникс: IIoT решение на Delta спомага за дигитализирано и устойчиво производство на печатни платки

24 февруари 2022 г.

 

 

Печатните платки са важен елемент от електронните устройства, които са неизменна част от нашето ежедневие, в т.ч. смартфони, компютри, игрови конзоли и др. Производственият процес на печатните платки е сложен и изисква висока прецизност, особено при операциите на свързване на интегралните схеми и други електронни модули върху платката. Надеждността на процеса е от изключително значение, тъй като всяка една стъпка може да окаже влияние върху качеството на крайния продукт.

„По време на производствения цикъл ключови параметри като температура, технологично време и входящи материали са от критична важност за осигуряване на високо качество и капацитет и непрекъснатият мониторинг в реално време става крайно наложителен. Като безспорен лидер в областта на електронната индустрия, Delta използва своя опит и познания в разработката на IIoT решение, базирано на технологията за повърхностен монтаж (SMT), и интеграцията му към производствените линии“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещата търговска и производствена фирма Мехатроникс, официален дистрибутор на компанията за България.

Интелигентното индустриално решение на Delta обхваща автоматизирано оборудване с IIoT система за наблюдение на ключовите характеристики на процеса и цялостното състояние на производствената линия. Това гарантира устойчиво качество и количество на продукцията, осигурявайки солидна основа за интелигентен, дигитализиран процес по производството на печатни платки.

Решението SMT IIoT на Delta носи следните предимства:

  • Анализ и визуализация на ключови параметри с цел ускоряване на управленските решения

Платформата за управление на производството на Delta – DIAMMP, е подходяща за автоматизирани производствени линии от различни области на индустрията. Може да се свързва със съществуващите производствени системи и да визуализира данните, за да ускори процеса на вземане на решения.

  • Аларми и известия в реално време за бързи контрамерки

При възникването на проблем или авария в процеса на производство платформата DIAMMP изпраща известия чрез SMS и имейли в реално време за навременно противодействие. Анализът на данните и алармените съобщения позволяват още и прогнозна поддръжка на индустриалното оборудване.

  • IIoT системите полагат солидна основа за дигитализация

IoT платформата DIALink на Delta интегрира смарт оборудване от различни поколения и марки с унифициран интерфейс за свързване със системите за управление.

„Решението SMT IIoT на Delta интегрира разнообразие от интелигентно оборудване за обединяване и събиране на данни за анализ. Благодарение на своя богат опит в сферата на електрониката, Delta адаптира това IIoT решение към нуждите на индустрията, а непрекъснатият мониторинг и анализ на данните, които то предлага, гарантират по-интелигентно управление за постигане на високо качество и капацитет, устойчивост и надеждност на производствения процес“, заявиха още от Мехатроникс.

Повече информация за Мехатроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Мехатроникс, Delta, pixabay.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT