Сподели

Мехатроникс: Изкуственият интелект на нещата AIoT и 5G технологиите развиват центровете за данни, както и с решения на Delta

16 февруари 2023 г.

 

 

Тенденциите в развитието на 5G технологиите и Изкуствения интелект на нещата AIoT доведоха до значително нарастване на мрежовия трафик и до повишаване на изискванията към строителните дейности при изграждането или обновяването на центровете за данни. „Така, за създаването на най-големия дейта център в Балтика водещият доставчик на колокационни услуги и свързващи технологии Greenergy Data Centers избира непрекъсваемите токозахранващи устройства (UPS) на Delta. С построяването на модерното съоръжение се цели насърчаване и развитие на електронната търговия и дигиталния живот в балтийските държави“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаното инженерингово и търговско дружество Мехатроникс, официален дистрибутор у нас на решенията на Delta Electronics.

Изграждане на устойчив и надежден център за данни в балтийския регион

Компанията Greenergy Data Centers е основана в Естония през 2020 г., когато в страната, както и в големи части от Източна и Централна Европа, се реализират многобройни проекти за специализирани центрове за данни. С такава мисия, Greenergy Data Centers се впуска в строителството на нов, мащабен дейта център в Талин, Естония.

Центърът за данни, изграден от Greenergy Data Center, е с площ от 14 500 m² и мощност от 31.5 MW, а Delta заедно с нейния партньор DC Solutions Estonia осигуриха решенията за непрекъсваемо захранване. Центърът е оборудван с множество нива на сигурност, както и резервирани системи за охлаждане и електрозахранване, с цел да се запазят клиентските активи в безопасност, осигурявайки високонадеждна и сигурна колокация. Със съвременните технологии и дизайн на Delta, той се превръща в най-голямото, модерно и енергийно ефективно съоръжение в Балтийския регион.

Предоставяне на надеждно и цялостно решение на клиентите

Предложените UPS модели от Delta напълно отговарят на изискванията на Greenergy за модулност, мащабируемост, надеждност и най-съвременни технологии. Тъй като Delta предлага пълна гама от UPS системи от 1 kVA до 500 kVA, те са подходящи за всяко конкретно приложение в новия център за данни. Наред с това, високата производителност на UPS решенията на Delta също изиграват важна роля при избора им.

„Изградихме сигурен, надежден и енергийно ефективен център за данни в Талин – най-големият в региона. Модулното UPS решение беше задължително и устройствата на Delta изцяло покриха всички наши изисквания. Благодарение на доброто сътрудничество с Delta и DC Solutions Estonia, можем да предложим на клиентите ни максимален ъптайм и висока надеждност,” заявява Керт Еверт, главен директор по развитието в Greenergy Data Center.

В допълнение, от екипа на Greenergy са посетили и демонстрационния център на Delta в Соест, Германия, за да наблюдават UPS системите на компанията в действие, включително моделите DPH 500 kVA, адаптирани специално към нуждите на клиентите, ползващи колокационни услуги, което още повече засилва доверието в Delta като партньор.

Delta:Продължаваме приноса към енергийно ефективна и устойчива инфраструктура на центровете за данни по света“

Според проучване, проведено от компанията за пазарни проучвания IDC (International Data Corporation), развитието на 5G технологиите в бъдеще ще доведе до предаването и споделянето на по-голям трафик на данни. Очаква се до 2025 г. той да бъде приблизително 18 пъти по-висок, отколкото през 2020 г.

„В ерата на глобална дигитализация предаването и съхранението на информация се превърнаха в критично важни, а центровете за данни играят ключова роля за това. Като световно доказан и опитен доставчик, Delta ще продължи да предоставя съвременни, гъвкави и надеждни решения, които позволяват на клиентите да разширят инфраструктурата на своя център за данни по енергийно ефективен и устойчив начин“, допълниха още специалистите от Мехатроникс.

Повече информация за Мехатроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Мехатроникс, Delta Electronics, freepik.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT