Сподели

Мехатроникс: Несравнима IIoT производителност при наблюдение и контрол на процеси осигурява новата VTScada на Delta

08 ноември 2023 г.

 

 

Мониторингът в индустриални условия представлява голямо предизвикателство в различни сектори, включително в електрозахранващите мрежи, пречистването на води, енергийните системи и др. Неговият мащаб и обхват изискват много по-ефективно разпределение и управление на ресурсите. За щастие, интелигентното производство, подпомагано от Индустриалния интернет на нещата (IIoT), въвежда в действие функции, като наблюдение в реално време, събиране на данни и сигнализация.

„Разработена от канадската компания за индустриален софтуер Trihedral, дъщерно дружество на Delta, SCADA системата VTScada служи като централизирана платформа за наблюдение на производственото оборудване и технологични процеси. Допълвайки гамата продукти за автоматизация на Delta, VTScada осигурява цялостно решение за интелигентно дистанционно наблюдение в реално време“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещата българска инженерингова и търговска фирма Мехатроникс, официален дистрибутор за България на Delta Electronics.

Една от най-големите трудности при системите за индустриално управление е липсата на интеграция. При опитите за свързване на различни видове системи, например решение за енергиен контрол и система за мониторинг на процесите, често се стига до истински предизвикателства. „VTScada не ги допуска въобще, тъй като тя предоставя интегрирано решение от системи и функции за наблюдение в единна платформа. Системата дава възможност за бързо качване на информация чрез вградената си база от данни и гарантира сигурност в предаването на данните“, обясниха специалистите от Мехатроникс.

SCADA системата има за цел да свърже сензори, контролери и други видове оборудване от производствената екосистема. След това данните за състоянието на машините и процесите в реално време се качват в облачно пространство, където могат да бъдат обект на анализ от страна на мениджърите на компанията. „Освен че предоставят актуална информация за оборудването, SCADA системите незабавно алармират при всяка възникнала неизправност в производствените процеси“, поясниха още от българската фирма.

Поддържайки над 100 индустриални стандарта и собствени I/O комуникационни протоколи, VTScada предоставя гъвкави възможности за персонализация. Системата за резервирано копиране осигурява непрекъсната свързаност на данните. В случай на повреда в мрежата, вграденият мултиплексор на драйвера автоматично превключва към режим на резервиране. Системата може да изпраща алармени сигнали чрез SMS, имейл и гласови съобщения.

„VTScada и SCADA системата DIAView, собствена разработка на Delta, допълват картината за интелигентен производствен мониторинг. DIAView служи като усъвършенствана интерактивна платформа от типа човек-машина, пригодена за малки и средни производствени приложения, докато VTScada е подходяща при масово производство. Двете платформи предоставят ясна визуализация и ценна информация за управление и мониторинг на производствените процеси“, коментираха специалистите от Мехатроникс.

Във времена на свръхконкуренция, внедряването на решения и технологии за подобряване на ефективността при управлението на производството е от първостепенно значение. „VTScada в комбинация със софтуера и хардуера на Delta осигуряват цялостно интелигентно решение, което дава възможност на бизнеса за ефективен достъп до всички ключови данни за оборудването и процесите. Тази функционалност е основополагаща за осигуряване на стабилност и надеждност на производството, чрез която VTScada дава мощен тласък на производителите към тяхната дигитална трансформация“, допълниха още от българското дружество. 

Повече информация за Мехатроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Мехатроникс, Delta Electronics

Сподели

Още от 3D технологии / IoT