Сподели

И най-неориентираните вече могат да намерят всяка точка от картата с новата услуга HERE XYZ с облачна технология

04 декември 2018 г.

От HERE Technologies обявиха новата си услуга HERE XYZ с облачна технология за управление на данни в реално време за гъвкава и отворена локализация. Тя е предназначена за широк кръг потребители – от студенти и малки и средни предприятия, та чак до големи компании, журналисти и картографи. Услугата, която е достъпна в Beta версия, е създадена в помощ на разработчиците на карти и приложения, които отчитат местоположението чрез достъп в реално време до качените данни. Тя осигурява максимална гъвкавост на инструментите за визуализация и облачните услуги, за да се осигури споделяне на данните за местоположението само за един миг.

„Основното предимство на тази облачна услуга е гъвкавостта, която я различава от Google Maps и други приложения за локализиране. Надеждната система на HERE е проектирана за използване съвместно с набор от съществуващи и добре познати инструменти за управление на картографски и геопространствени данни. Но не само това, новите данни се прехвърлят автоматично върху картата ви, без да се налага да обновявате данните, което осигурява актуалност в реално време”, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Хиър Юръп Б.В. – Клон България КЧТ.

HERE XYZ е създадена за широк кръг от потребители, като разработчиците в големи организации могат да създават подробни интерактивни карти и приложения, свързани с местоположението, възползвайки се от предимствата на надеждните инструменти и възможностите на HERE XYZ. „Потребителите ще оценят услугите на HERE XYZ при изготвянето на карти, които изискват автоматично обновяване. В същото време обикновените потребители ще са в състояние бързо да правят елементарни карти без да пишат код“, допълниха от българското дружество на HERE.


„Информацията за местоположението е следващото важно нещо за продуктите, приложенията и услугите. Успешната локализация обаче зависи от управлението на данните за местоположението. HERE XYZ позволява на разработчиците на приложения и карти да максимизират творческата си енергия, като улеснява управлението на данните за местоположение“, коментира г-жа Ачал Прабхакар, вицепрезидент на Core Map Engineering в HERE Technologies. „Създаването на добри карти, показването на данни за местоположението в реално време и създаването на приложения, които отчитат местоположението, скоро ще бъдат обединени от HERE XYZ“, допълва тя.

HERE XYZ е изградена върху мощния и гъвкав XYZ Hub API, който се доставя като облачна услуга. Разработчиците могат директно да извикват програмния интерфейс XYZ Hub API или да го изследват чрез командния интерфейс на HERE (HERE CLI). Обикновените потребители, които искат да създадат карта, могат да използват XYZ Hub API през уеб-базиран графичен интерфейс, наречен XYZ Studio, за да визуализират данните в хъба и създадат картата.

Предимствата на облачната услуга са:

 - Незабавен достъп до данните за местоположението, качени чрез приложението XYZ Hub API, за управление, редактиране и бърз преглед чрез CLI или посредством използване на XYZ Studio;

 - Оперативна съвместимост между HERE XYZ и други генератори на карти , включително Leaflet, Tangram and Three.js;

 - Временни карти, направени с XYZ Studio без да се налага да се пише код;

 - Услуги за управление на данни в реално време за оперативно съвместима и отворена локализация;

 - Услуга, насочена към разработчици, администратори на данни, картографи и анализатори на ГИС;

 - Освобождава администратора на данни от необходимостта да изгражда услуга, чрез която данните да бъдат използвани или споделяни.

За достъп и запознаване с възможностите на HERE XYZ Beta може да посетите уеб-адреса: https://explore.xyz.here.com/.

Повече информация за Хиър Юръп Б.В. – Клон България КЧТ, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: HERE Technologies

Сподели

Още от 3D технологии / IoT