Сподели

Новият умен завод на Trumpf – мястото, където дигиталните технологии оживяват

30 ноември 2020 г.

 

 

Нов умен завод на глобалния производител на металообработващи машини, лазерно оборудване и електрокомпоненти Trumpf отвори врати в Дитцинген, Германия, където се намира централата на водещата компания. „Проектирано като изцяло свързана производствена среда, новото съоръжение играе роля и на демонстрационен център – място, където всеки един клиент има възможност да се убеди колко ефективно може да бъде производството на листов метал“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Трумпф България.

„В нашата нова умна фабрика имаме 30 свързани една с друга машини. Свързаността спомага за намаляване нивото на брак и времето за обработка, като същевременно значително повишава ефективността. Никъде другаде по света не се среща нашата специална комбинация от умения за решаване на проблеми при подобно производство“, коментира д-р инж. Хайнц-Юрген Прокоп, главен изпълнителен директор „Металообработващи машини“ на групата Trumpf.

Наред с интелигентните фабрики в Чикаго, САЩ, и Тайканг в Китай, Дитцинген се превръща в третата локация, в която интернационалната компания разполага с изцяло свързано производствено съоръжение. То е разделено на 3 производствени халета, които покриват обща площ от 5 000 m2.

Помощни системи спомагат ежедневната работа на служителите

„Свързаността на производствените процеси и машини дава на производителите значимо конкурентно предимство, особено в ера на намаляващи партиди, изискване за по-бързо време за реакция и изработка на все по-сложни части“, заяви г-н Прокоп.

Свързаната производствена среда в завода се управлява от контролен център. Именно там всички ключови показатели от изпълнението на производствените операции се събират и анализират в реално време. Помощни системи подпомагат дейностите на служителите в нея. Благодарение на системния софтуер за изпълнение на производствените програми TruTops Fab операторите могат да следят целия производствен процес, от която и да е точка, с помощта на таблет, смартфон или смарт часовник.

Доставчик на решения за цялостно умно производство

Освен като база за интелигентно производство, новата фабрика на Trumpf има функции и на демонстрационен център за производители на детайли от листов материал от Германия и Европа, показвайки им как могат да повишат ефективността на операциите по рязане, огъване, пробиване и заваряване в реална производствена среда.

„От малки и средни производствени предприятия до големи корпорации, всякакви по размер компании имат възможност да открият пълен набор от решения, чрез които да подобрят своята производителност и да излязат крачка пред конкуренцията“, обясниха от Трумпф. „Така например, с цел постигане по-голяма ефективност, малкият бизнес може да се възползва от преимуществата на базираното на изкуствен интелект решение на Trumpf за сортиране на части. По-големите производствени дружества пък с по-голям машинен парк могат да се насочат към създаване на полуавтономно производство чрез изучаване на безпроблемната интеграция в умната фабрика на процесите по щанцоване, огъване, лазерна обработка и системите за съхранение“, посочиха в заключение те.

Повече информация за Трумпф България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Трумпф България, Trumpf

Сподели

Още от 3D технологии / IoT