Сподели

Облачната платформа Sysmon на Grundfos улеснява управлението на системи и предлага нови бизнес възможности

30 януари 2018 г.

In English

Дигитализация, облачни услуги, интернет на нещата - чувате ли за тях непрекъснато? Очаквате ли скоро да бъдете обслужени от робот в супермаркета? Е, ерата на дигиталния свят е вече факт, който променя всяка индустрия с много бързи темпове. Поредно доказателство за това е Sysmon - облачната платформа на Grundfos. „Това иновативно предложение представлява цялостна система, съставена от хардуер, софтуер и услуги, която дава възможност за лесно свързване на компонентите на помпени инсталации и надеждно събиране на данни от тях“, коментираха за Дигитална Индустрия.bg от Грундфос България, дъщерно дружество на водещия датски производител на решения в областта на индустрията, отоплителната и ВиК инфраструктура.

Sysmon създава нови възможности за бизнес

Могат ли услугите с активни данни да създадат нови бизнес възможности? Според специалистите от Grundfos, отговорът е категорично „Да“. „Облачната платформа Sysmon обединява доставчиците на ютилити услуги, събиращи и анализиращи данни от ВиК и ОВК мрежи, инсталациите и техните собственици в едно общо решение, което позволява оптимизацията на дейностите и поддръжката на системите да се извършват едновременно“, поясниха от българското дружество на международния производител.

С тази разработка Grundfos предлага иновация, която показва как чрез свързаността между компонентите на една система и облачното пространство се изграждат сигурни „Plug & Play” решения, заедно с набор от услуги, които правят данните активни. А по този начин се раждат и нови бизнес възможности.

Какви функции предлага Sysmon?

„Облачната платформа може значително да улесни ежедневните операции, които се извършват по една инфраструктурна система, като предоставя възможност за мониторинг в реално време, дистанционен контрол, анализ на данните и известяване при определени условия, ръчна настройка на показателите, API Data Access, брандиране на интерфейса и управление на настройките на устройството и на профила на конкретния потребител“, посочиха от Грундфос България.

Ето и функционалностите на Sysmon при пускане в експлоатация на нови системи:

- Plug & Play инсталация;

- Въвеждане на данни и изисквания;

- Сигурност и цялост при TLS криптиране на данни;

- Управление на SIM картата/Интернет връзка;

- Свързване на аналогови и цифрови устройства за пренос на данни.

Брандиране със Sysmon

„Интерфейсът на Sysmon е като бяло платно, на което операторът бързо и лесно може да конфигурира бранда на своята компания, така че да бъде разпознаваем пред клиентите си. Има възможност за добавяне на лого, изображения и промяна на цветовете, за да съответстват напълно на фирмената визия“, разясниха от българската компания.

Sysmon chemicals app

От Grundfos разработват и специално приложение, предназначено за дозиране и управление на химикалите, които при необходимост се добавят във водата в дадена система. „Sysmon chemicals app позволява да се документира употребата на химикали, така че да се гарантира правилната им употреба и да се следи наличността им“, заявиха в заключение от Грундфос България.

Подробна информация за Sysmon chemicals app четете в следващите материали на Дигитална Индустрия.bg.

В случай на въпроси, бихте могли да се обръщате към сервизния мениджър на Грундфос България инж. Димитър Петров на e-mail: dpetrov@grundfos.com.

Повече информация за Грундфос България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

Източник на снимковия материал: Грундфос България

Сподели

Още от 3D технологии / IoT