Сподели

Помпен офис: Да переш с помощта на IoT? Възможно – с помощта на дозиращо оборудване от гамата Wash на Seko

05 декември 2022 г.

 

 

В развития свят отдавна никой не пере на ръка, особено ако се касае за търговски приложения – например обществени перални, хотели, болници, в текстилната промишленост и т.н. Но замисляли ли сте се, че управлението на множество перални машини, изпълняващи различни функции според изискванията на съответното приложение, също не е лесна задача. Освен програмата на самата машина, дозирането на необходимите препарати е от решаващо значение за крайния резултат. Ето защо доказаният производител на дозиращи помпи и апаратура Seko създава специална продуктова линия, посветена на прането, а повече за нея за ДигиталнаИндустрия.bg разказаха от Помпен офис – утвърдена българска инженерингова компания, която предлага продуктите с марка Seko.

Управлението на подобни бизнеси е доста сложно, защото мениджърите им са изправени пред предизвикателството да предоставят чисто пране и да балансират това с гаранцията, че оперативните им разходи са оптимални и служителите им са в безопасност. “За щастие, нашият партньор Seko разполага с богата гама от дозиращи машини, подходящи както за течности, така и за прахообразни вещества, които отговарят на нуждите на повечето перилни приложения“, поясниха от Помпен офис.

Изкуственият интелект – дори при прането

Дозиращите системи за перилни приложения на Seko поддържат технологии, базирани на Интернет на нещата (IoT). „Това се превърна в тотална революция за операторите на перални през последните 12 месеца”, продължиха коментара си българските специалисти. Включвайки модели, задвижвани от соленоидни и перисталтични помпи, серията Wash трансформира дозирането при пране за безброй оператори по целия свят, като позволява достъп до актуални и/или исторически данни при поискване, както и възможност за незабавно регулиране на програмите и идентифициране на нуждата от поддръжка – всичко това само чрез смартфон от всяко местоположение.

„Въздействието на помпените системи за перални IoT Wash бе признато с номинация в престижните Tomorrow’s Cleaning Awards 2022. Финалистите за тези високо ценени награди се избират от експертна група от професионалисти в индустрията за почистване и хигиена. С основание може да се каже, че тези награди обхващат най-добрите иновации в сектора през последната година“, поясниха още от българската компания.

WashDose Tunnel за машини с непрекъсната работа

Seko разшири своята номинирана за награда серия с WashDose Tunnel – свободностоящ модул, проектиран специално за перални машини с непрекъснато действие. Той съдържа до пет дозиращи модула – оборудвани с пневматична помпа, и четири смукателни клапана – всеки от които обслужва определена точка от процеса – от предпране до последно изплакване. Всеки дозиращ модул разполага с интегриран разходомер за повишена прецизност на дозиране на перилен препарат и омекотител, докато вградена система за промиване транспортира химикали към машината и гарантира, че линиите са изпразнени преди следващата доза.

„Както всички системи от серията Wash, WashDose Tunnel е съвместима със SekoWeb, уникалното приложение за смартфони и онлайн платформа на Seko, което осигурява лесен, неограничен и дистанционен достъп до всички данни за перилната система“, уточниха още от Помпен офис.

Повече информация за Помпен офис ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Помпен офис, Seko, freepik.com, pixabay,com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT