Сподели

Проектиране на електрически и хидравлични схеми през облак с новия Eplan eBuild – гаранция за бърз успех

24 март 2020 г.

 

 

Eplan eBuild е нов мощен инструмент за създаване на електрически или хидравлични схеми през облак, който за пръв път бе представен на изложението SPS 2019. „Той е насочен към потребителите на платформата Eplan 2.8, които ще предприемат първите си стъпки в проектирането в облачна среда. Изискванията за използване на този абсолютно нов, условно безплатен софтуер са потребителят да има регистрация в Eplan ePulse и да използва Eplan версия 2.8“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Ритбул, официален дистрибутор на продуктите на Eplan за българския пазар.

Новият софтуер Eplan eBuild отваря изцяло нови възможности в проектирането като част от облачните услуги на Eplan ePulse. „Този метод на работа е напълно нов и е специално проектиран за лесна употреба, като е предназначен за използване в облачна среда“, обясниха от Ритбул. „Потребителите, които работят с платформата Eplan, могат бързо да го усвоят, тъй като той не изисква задълбочено първоначално или допълнително обучение. Те трябва просто да се регистрират в Eplan ePulse, след това да създадат проект, да изберат задачите и с щракване на мишката софтуерът конфигурира схеми, базирани на Eplan Electric P8, или хидравлични схеми, на базата на Eplan Fluid“, посочиха още те.


Макроси за бърз успех

„С Eplan eBuild нашите клиенти получават мощен инструмент, благодарение на който имат възможност да създават началната фаза на проектите в облачната среда. Това им позволява автоматично да генерират схеми на стандартни вериги, използвайки библиотеки с макроси, които спестяват значително време и чертане при проектиране на системи за автоматизация“, обяснява Хауке Нихус, вицепрезидент на направление „Облачни технологии“ в Eplan.

Добавени логически функции

Особеното при Eplan eBuild е, че той предоставя запаметени макроси за цели електрически или хидравлични схеми, вместо да предлага данни за отделни устройства или компоненти. Тъй като включва съответната логика и дисперсия, той ускорява процеса на проектиране изключително много и осигурява по-интелигентна оперативност. „Така потребителите ще могат да се съсредоточат върху основните си задачи и методът „копиране и поставяне“ остава в миналото“, подчертаха специалистите от Ритбул.


Друго предимство, което Eplan осигурява на потребителите си, е, че качеството на документацията се повишава поради използването на предварително тествани шаблони на схемите. „Библиотеките ще бъдат разширявани последователно – първите стартови пакети на английски и немски език бяха представени на SPS 2019“, заявиха още от компанията.

„В момента Eplan контактува с много производители на компоненти, за да разшири обхвата на библиотеките. Целта е да се постигне възможно най-голяма достъпност до конфигуратори, за да се увеличат максимално потребителските ползи при използването на ePulse. Тъй като данните се предоставят на потребителите през облака, актуализирането на информацията също е много по-лесно“, коментираха в заключение от Ритбул.


Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Ритбул, Eplan

Сподели

Още от 3D технологии / IoT