Сподели

Райкос Тех: eXware – първа стъпка към съвместимост с IioT на Exor

07 февруари 2019 г.

Решението eXware е първата стъпка на Exor за постигане на съвместимост според концепцията за Индустриалния интернет на нещата (IIoT) и разбиранията за четвъртата индустриална революция Industry 4.0. В качеството си на централен елемент в архитектурата на IIoT, eXware може да комуникира между устройствата за автоматизация, облака и приложенията. „Тази централна роля дава възможност на потребителите да се свържат на по-елементарно ниво в IIoT, но в същото време осигурява достатъчно потенциал за бъдещо разширяване с цел реализацията на по-сложни аспекти на Industry 4.0, тъй като техническият персонал на всеки завод с времето натрупва знания за тази форма на дигитални процеси и управление”, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Райкос Тех, която предлага изделията на Exor в България.

За да се постигне максимална сигурност, мрежите на операционните и информационните технологии са физически разделени с два Ethernet порта, което предотвратява едновременни атаки. Криптираното HTTPS/TLS прехвърляне на данни с електронен подпис и пакетен пренос осигурява защита срещу кражба на данни и подслушване.

Безпроблемното интегриране се постига с огромната библиотека от протоколи, която е част от софтуера JMobile. Решението eXware лесно се внедрява в съществуващите инсталации или позволява тяхното модернизиране, когато е необходимо. Потребителският интерфейс на JMobile не изисква специални умения за програмиране.

Чрез използването на eXware като шлюз, мощен HMI интерфейс, PLC контролер с CODESYS V3 или защитен маршрутизатор, eXware улеснява активирането на интензивни и сложни приложения за IIoT.

eXware – оптимално решение за дистанционно свързване с JMcloud на Exor

JMcloud е защитен отворен VPN и SSL базиран инструмент, който позволява дистанционно управление на промишлени инсталации по лесен, но изключително безопасен начин, като се избягват скъпо струваща поддръжка на място. С просто въвеждане на акаунт и парола в портала на JMcloud, потребителите имат директен достъп до системата и могат да извършват поддръжка и надстройка, като използват платформата JMobile. След активирането на защитената VPN комуникация към панела, потребителят има достъп до всички устройства, свързани към мрежата, сред които PLC контролери, инвертори и I/O точки, като е в състояние да ги управлява и конфигурира с подходящ софтуер.

JMobile client и JM4Web, които са неразделна част от платформата X Platform на Exor, позволяват преглед на потребителския интерфейс чрез настолни и мобилни устройства (смартфони и таблети), осигурявайки пълен мониторинг и превантивна поддръжка.

JMcloud Connect е приложение, използвано за свързване с услугата „облак“. То е предназначено за преглед и свързване с всички устройства, които са активирани и принадлежат към този домейн. Това позволява директно наблюдение и дистанционно управление на всички устройства.

Сървърите JMcloud са сърцето на цялата инфраструктура. Те съхраняват всички конфигурационни данни, политиките за достъп и проследяват връзките към крайните точки (HMI и PLC).

JMcloud Service се използва от HMI за връзка с облака: за eXware това е системна услуга и възможността за разделяне на мрежата вече е вградена.

„PLCM09 представлява безжичен модем за включване към eXware. С четири светодиодни индикатора на състоянието на модула и мрежата, слот за microSIM и захранван чрез електрически контакт, PLMC09 осигурява комуникационната способност с всички машини и системи по целия свят“, заявиха в заключение от Райкос Тех.

Повече информация за Райкос Тех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Райкос Тех, Exor

Сподели

Още от 3D технологии / IoT