Сподели

Райкос Тех: Новите операторски панели на Exor са отличен избор за приложения на IoT периферни устройства

21 юни 2021 г.

Продуктовата гама HMI интерфейси JSmart на Exor вече е оптимизирана и може да се използва като вграден браузър или индустриален HMI интерфейс със софтуер JMobile. „Най-новото попълнение в нея е моделът JSmart700M-WEB, който с основание може да се разглежда като оптимално решение на HMI устройство, предназначено за монтаж в критични зони. Дисплеят с висока разделителна способност има мултисензорен PCAP екран със здрава стъклена предна част. Панелите са отличен избор за всички взискателни приложения на IoT периферни устройства за индустриална, морска и сградна автоматизация, в които е необходим мощен и надежден HTML5 уеб браузър“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната българска търговска и инженерингова фирма Райкос Тех, която предлага изделията на Exor на българския пазар.

Новите HMI интерфейси са със захранване през Ethernet (PoE) за максимално лесно свързване, използвайки стандартно окабеляване CAT5. Наличието на Wi-Fi интерфейс подобрява интеграцията на устройството, докато NFC комуникацията разширява възможностите за неговото приложение. Панелите са с най-висок клас на защита (IP) с използване на специални конектори за максимална гъвкавост на инсталацията, от монтажно рамо до обикновена M22 резбова връзка.

„Продуктите JSmart700M-WEB са с браузър, базиран на Chromium HTML5, и поддържат режим на пълен екран. Освен това, те гарантират сигурна свързаност чрез облачната услуга Corvina Cloud“, поясниха от Райкос Тех.

„Тъй като все повече компании преминават към сървърен модел, за да запазят гъвкавостта си при избора на хардуер и софтуер, силно се увеличиха потребностите от индустриални уеб операторски панели. Използването на хардуерни устройства от бюджетен клас, които бяха внедрени преди години в различни приложения, доведоха до неизправности и проблеми с поддръжката в производствена среда. Тогава индустриалните компютри бяха с операционна система Android, но им липсваше широк температурен диапазон на експлоатация и различни сертификати“, заявиха българските специалисти.

„Това, което досега липсваше, беше операторски панел от индустриален клас с достатъчно изчислителна мощност, за да бъдат изпълнени и най-сложните приложения“, допълниха от Райкос Тех. Новите потребности налагат правилно изобразяване на данните и лесно взаимодействие с потребителите, наред с възможност за дългогодишна употреба в индустриална среда. В отговор на пазарните потребности, Exor разработва операторските панели JSmart700M-WEB, които се очаква да бъдат налични на пазара още тази година.

Отличителни характеристики на операторски панели JSmart700M-WEB:

 • Готов за употреба уеб базиран HMI интерфейс;

 • Браузър HTML5 на базата на Chromium;

 • Лесно за използване приложение за настройка на браузъра;

 • Мултисензорен екран PCAP;

 • 10/100 Ethernet порт PoE;

 • Wi-Fi връзка и NFC устройство;

 • Пълна IP защита; възможност за монтаж върху рамо;

 • Работна температура: от -20 °C до + 55 °C;

 • Налични сертификати:
  CE (в процес на одобрение): EN 62311, EN 61010-1, EN IEC 61010-2-201, EN 61000-6-2, EN 61000-6-4, ETSI EN 301 489-1, ETSI EN 301 489-17, ETSI EN 300 328;
  UL (в процес на одобрение) cULus: UL61010-1/UL61010-2-201.

Повече информация за Райкос Тех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Райкос Тех, Exor

Сподели

Още от 3D технологии / IoT