Сподели

Райкос Тех: Запознайте се с IIoT платформата X Platform на Exor

02 юли 2018 г.

Изключително голямото разпространение на потребителския Интернет на нещата (IoT) създаде голямо търсене на устройства, услуги и решения, които могат да се свързват с него. И все пак пред индустриалния свят предизвикателствата са огромни. „Компаниите със сериозен пазарен потенциал търсят най-добрите инструменти и технологии, за да създадат решения, които да използват възможностите на Четвъртата индустриална революция. Сега те могат да открият това, което търсят, в платформата X Platform на Exor”, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Райкос Тех, която предлага изделията на Exor в България.

В продължение на дълги години осигуряването на предимства на Индустриалния интернет на нещата (IIoT) бе главно предизвикателство за специалистите, тъй като технологията не бе достатъчно напреднала. Сега общата картина е променена. Технологията догони тези инженерни стремежи и днес е възможно разработването на конкретни бизнес модели.

Какво представлява X Platform?

Това е пълна корпоративна платформа за Industry 4.0, която дава възможност на потребителите бързо да разработват нови приложения на интелигентни свързани устройства за своите клиенти. Като такава X Platform спомага за активиране на необходимото приложение за проект по Industry 4.0, без значение на кой етап е разработването му в момента.

Какви са спецификите на индустриалния софтуер?

Осигуряването на комуникация в среда от устройства, производство на различни производители, и с различни комуникационни протоколи, както и последващото изпращане на данните за съхранение на място или към облак, е основно изискване за ефективност на производството. JMobile Suite е софтуер, който предлага това на базата на близо 50-годишен опит в индустриалната автоматизация.

Какви са изискванията към хардуера?

„Еволюцията на Exor от компания за проектиране и производство на HMI интерфейси до доставчик на цялостни решения за IIoT е най-видима по отношение на предлагания хардуер. От основните компоненти на IIoT за самоорганизиращи се машини, през полевите устройства и чак до SCADA и Master панелите, Exor покрива всички настоящи и бъдещи нужди на пазара“, категорични са от Райкос Тех.

Облачна технология на Exor

Corvina Cloud е проектиран чрез най-съвременна технология, специално пригодена за осигуряване на гъвкавост, надеждност и устойчивост към откази.

Какво позволява X Platform?

„X Platform е сред малкото IIoT технологични платформи, които са в състояние да променят фундаментално начина, по който разбираме, взаимодействаме и най-вече проектираме "нещата" в света на Четвъртата индустриална революция“, категорични са от Райкос Тех.

X Platform позволява бързо създаване на цялостни приложения за Industry 4.0. Уникалната й модулна рамка позволява безпроблемно интегриране на всички компоненти от портфолиото на Exor, осигурявайки:

 - Комуникативност: Безпроблемната интеграция се постига чрез огромна библиотека от протоколи, която е характерна за софтуера JMobile. Съществуващите инсталации могат лесно да бъдат използвани или модернизирани, като се изискват минимални умения за програмиране, за да се постигне оптималният потребителски интерфейс на JMobile;

 - Визуализация: Комуникацията в мултифункционални и мултипротоколни среди с множество устройства, както и изпращането на данни към локално или облачно хранилище, е основно изискване за ефективност на производството. „Софтуерът JMobile е на изключително ниво, тъй като съдържа огромен потребителски опит, който Exor предоставя чрез съзнателно предвидената неутралност към всички протоколи“, поясниха от Райкос Тех;

 - Механика и електроника: Механичната част е изцяло проектирана в Exor International Lab в Италия;

 - Персонализиране на операционната система: BSP обикновено изисква персонализиране на вградената платформа на процесора, на която работи. „Разработчиците, които персонализират BSP, трябва не само да познават самата операционна система, но също така и сложността на основния хардуер, както и начина, по който се очаква той да взаимодейства с BSP“, поясниха от Райкос Тех;

 - Облачна технология: Exor предлага облачни услуги през Corvina Cloud, които напълно интегрират извличането на данни с приложенията на потребителите;

 - Сертифициране: Всички електронни продукти, независимо от отрасъла, приложението или конкретния случай на употреба, трябва да са сертифицирани. „Тъй като комуникационният процесор на HMI обикновено е със сертификат за машината, към която е свързан, неговият проектант трябва да е запознат с изпълнението за електромагнитното съответствие, за да се осигури безпроблемно протичане на процеса по сертифициране“, коментираха от Райкос Тех. „Наличието на опитен бизнес партньор с опит в проектиране на HMI интерфейсни устройства и преминаването през процеса на сертифициране може да бъде от решаващо значение за успешното въвеждане на продукта“, допълниха от утвърдената българска инженерингова фирма.

Какви са ползите от тази цялостна платформа?

По-бързо пускане на продукта на пазара

Всеки нов проект е сложен и скъп ангажимент за всяка компания. Многогодишният опит на Exor може да помогне за намаляване на риска, както и да осигури гъвкава и надеждна връзка чрез microSOM с Corvina Cloud за избор на главните елементи, което е от решаващо значение за крайния търговски успех.

Простота на изпълнението

„Лесните за използване технологии са немислими без изключително ниво на сложност на хардуера и софтуера. Exor microSOM позволява проектиране на продуктите в цялата архитектура на корпоративните приложения: продукт, полево устройство, контролно устройство, станция, работни центрове, както и връзка за анализ на данни на ниво предприятие през Corvina Cloud“, допълниха от Райкос Тех.

Решения за лесно надграждане или редуциране

Използването на технологията Exor SOM и опциите на дисплея дават възможност на потребителя да проектира своя IIoT продукт сам или да избере дизайн на Exor, да разработва и да тества своя продукт или пък да персонализира вече съществуващ стандартен продукт на Exor.

„Или с други думи, същността се състои в това, че X Platform предоставя на потребителите голям избор от възможни решения, като оказва пълно съдействие за взимане на оптималното решение. Платформата на Exor осигурява най-краткия път на всеки нов продукт в съответствие с Industry 4.0 до пазара”, заявиха в заключение от Райкос Тех.

Повече информация за Райкос Тех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Райкос Тех, Exor

Сподели

Още от 3D технологии / IoT