Сподели

Ритбул: При свързаност от първостепенна важност IoT модемите на Westermo надхвърлят и най-взискателните очаквания

27 май 2023 г.

 

 

Индустриалните условия изискват решения, които включват устойчива срещу отказ свързаност, индустриални IoT устройства, както и надежден дистанционен мониторинг и управление. Без помощта на стабилни решения за комуникация компаниите и организациите не биха могли да осигурят непрекъснатостта на критични за дейността им услуги, което може да доведе до скъпоструващи престои и загуба на производителност. „Westermo предлага на потребителите надеждни решения, независимо дали комуникацията е посредством PSTN или ISDN линия, през собствен кабел или наета линия, по оптичен кабел или дори през GSM/GPRS“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната българска търговска компания Ритбул, която предлага изделията на Westermo на българския пазар.

Индустриалната употреба на свързани с Интернет на нещата (IoT) платформи е в основата на много от услугите и процесите, които играят първостепенна роля както в местната, така и в глобалната икономика – от комунални до общински услуги, управление на трафика, минно дело, производство и селско стопанство.

Защо индустриалната свързаност е толкова важна?

За разлика от устройствата за комуникация, разположени в среда с контролиран климат като офиси или жилищни сгради, промишлените безжични рутери често се поставят в тежки експлоатационни условия, като например петролни платформи, отдалечени производствени обекти и инсталации, което ги прави трудни за достъп при ремонт или поддръжка. Освен това, случаите на индустриална употреба изискват надеждна и непрекъсната свързаност в предизвикателни условия.

Отдалечените инсталации и системи зависят от решения, които са създадени да издържат на непредвидими и дори опасни условия. Особено в индустрии като нефтената и газовата промишленост, управлението на водоснабдяване/пречистване на отпадъчни води, минното дело и селското стопанство, организациите се нуждаят от решения за надеждна свързаност, които са проектирани и тествани за тези тежки експлоатационни среди.

„Широката гама от промишлени модеми на Westermo е предназначена за използване точно в такива взискателни приложения, като например железопътни линии, пречистване на води, автоматизация на подстанции, пътища и тунели. Всички модеми на Westermo надхвърлят индустриалните стандарти и осигуряват стабилна и надеждна комуникация“, категорични са от Ритбул.

Оптичните модеми на Westermo осигуряват надеждна комуникация през многомодови и едномодови оптични кабели. Със своето прозрачно функциониране оптичните модеми на компанията действат като конвертори за серийните комуникационни протоколи RS-232, RS-422, RS-485 и PROFIBUS. Независимо дали потребителят цели създаването на връзка от точка до точка, многоточкова мрежа или дори резервираща кръгова топология, оптичните конвертори на компанията позволяват разработването на здрави и надеждни комуникационни решения и в най-суровата среда.

Оптичните модеми LRW-702-F2 на Westermo например позволяват използването на набор от проверени от Westermo SFP (Small Form Pluggable) трансивъри, които могат да осигурят множество решения на разстояния до 120 km.

LRW-702-F2 са проектирани за тежка промишлена употреба, отговаряща на спецификациите за електромагнитна съвместимост в промишлеността и се отличават с широк работен температурен диапазон. „Благодарение на функционалността на репитера, те елиминират проблема със синхронизацията и по този начин осигуряват надеждна комуникация във всички ситуации. Пълната галванична изолация и преходната защита са стандартни за всички интерфейси“, поясниха от Ритбул.

„Линейните интерфейси също са оборудвани с надеждна защита срещу свръхток и потискане на напрежението. Корпусът на модула е предвиден за монтаж върху DIN шина, което го прави лесен за инсталация. За да се осигури непрекъсната комуникация, устройствата са проектирани с резервни захранващи входове, които могат да се захранват от два отделни източника и да работят в диапазон на работното напрежение от 10 до 60 VDC“, допълниха още българските специалисти.

Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Ритбул, Westermo

Сподели

Още от 3D технологии / IoT