Сподели

Ритбул: Интелигентни решения на ETI осигуряват 24-часова защита на електроинсталацията на умния дом на бъдещето

02 септември 2023 г.

 

 

Дистанционната работа става все по-популярна като практичен подход към професионалния живот. Днес както работодателите и служителите, така и предприемачите и фрийлансърите често решават да работят от вкъщи. Проучванията показват, че работата от вкъщи намалява стреса, както и броя и продължителността на отпуските по болест. Това също така повишава производителността, качеството и иновациите в работата и има стимулиращ ефект на много нива. „Словенската компания ETI участва в европейския проект за удобна и здравословна среда за живот и работа „Home24h – Умен дом на бъдещето“. Основната цел на проекта е да разработи и демонстрира нова концепция за живот и работа в дом, който се използва 24 часа в денонощието. Това включва също подсистеми и продукти за интелигентните сгради на бъдещето и бизнес модел за насърчаване на тази концепция“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната българска фирма Ритбул, която предлага автоматични прекъсвачи, дефектнотокови защити, релета, контактори, моторни и термични защити, специални и стопяеми предпазители и още много други изделия на ETI Elektroelement за изграждане на електрически инсталации.

Проектът за умен дом на бъдещето Home24h отговаря на нуждите на заобикалящата го среда. Той е едновременно потребител и производител на електроенергия и топлинна енергия. Също така функционира като устройство за съхранение на тези видове енергия. Сградата Home24h е сглобяема. Създадена в комбинация със съвременните технологии за информационно моделиране на сгради (BIM) и интегрирането им в производствения процес, резултатът е изключително надежден краен резултат със забележително техническо качество.

Home24h интегрира в себе си всички области, които са във фокуса на интелигентното строителство, включително пасивни сгради и интелигентни домове с почти нулево потребление на енергия.

Приносът на ETI към проекта включва предоставянето на решения за защита на електрическата инсталация на умния дом. Проектирането и изпълнението на главното разпределително табло за електрозахранване на цялата къща е извършено от ETI Prostik.

Внимателно подбраните елементи за защита в разпределителното табло осигуряват ефективна защита на електрическата инсталация и консуматорите.

В допълнение към стандартните защитни елементи (автоматични прекъсвачи за дефектнотокова защита, миниатюрни автоматични прекъсвачи MCB и дефектнотокова защита със защита срещу протичане на свръхток RCBO) са използвани и важни продуктови иновации на ETI, които са специално разработени за нуждите на умния дом.

Електромерът Smart RCBO на ETI представлява интелигентен измервателен уред на електроенергия, който е проектиран на базата на съществуващия автоматичен прекъсвач RCBO KZS -1M с допълнителна функция за свързване. Измервателният модул постоянно следи нивото на консумация на енергия в зависимост от пада на напрежението на измервателния резистор и изпраща данните чрез вградения Z-Wave модул. „Свързвайки се с облака, потребителите могат да следят текущата консумация на енергия, както и консумацията на различни товари в къщата назад във времето“, допълниха още от Ритбул.

Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК.

Източник на снимковия материал: Ритбул, ETI Elektroelement, Home24h

Сподели

Още от 3D технологии / IoT