Сподели

Ритбул: Новият софтуер EPLAN 2023 добавя нови оптимизирани функционалности при 3D проектирането

20 ноември 2022 г.

 

 

Платформата EPLAN 2023 вече е тук, продължавайки плавно да добавя стойност за потребителите с най-новата версия в нейното развитие. „В EPLAN 2023 са включени атрактивни иновации и нови функции, като например международния мениджмънт на макроси, новия високопроизводителен инструмент за 3D проектиране 3D Engine и новия модул EPLAN eSTOCK, които я превръщат в комплексна система за управление на устройства“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната българска търговска фирма Ритбул, която е партньор на компанията Eplan за българския пазар.

Insert Center: Ясно визуализирани икони, оптимизирани изгледи и функции за търсене

Въпреки че новото поколение на платформата EPLAN разполага с лесен за използване инструмент Insert Center, във версията EPLAN 2023 той е още по-усъвършенстван. Потребителите могат да се възползват от ясните изгледи, лесната навигация и интуитивното управление.

Предимства:

 • Ясна визуализация: нов табличен вид на информацията, показана в иконите, изглед на списък за показване на допълнителни свойства на обекта, дефинирани от потребителя изгледи на информация, увеличени изгледи на менютата;
 • Лесен достъп до външни документи: по-бърз достъп до документи, свързани с устройствата, проста визуализация на подробни данни за устройствата;
 • Лесна навигация по тагове: нови навигационни схеми за логични пътища за избор, бърз избор на подходящи обекти, параметри за структуриране;
 • Специализирани функции за търсене: по-бързо намиране на необходимата информация.

 

Международен мениджмънт на макроси: Задаване на до 20 макроса за едно устройство

„При създаването на документация за различни държави може да случи така, че дадено устройство да има няколко различни варианта на схематично представяне. Една от причините за това може да се дължи на различни измервателни системи (б.ред. метрична или инчова) или на различно разположение на схемите. Освен това много компании определят и специални обозначения на схемите в зависимост от собствените си вътрешни стандарти или тези на доставчиците си“, поясниха от Ритбул. С платформата EPLAN 2023 можете да запазвате различни схематични макроси за едно устройство в системата за управление на устройствата – до десет макроса според международните норми и стандарти (включително IEC, NFPA), както и десет допълнителни според специфичните изисквания на конкретната компания. Друга практична функция е, че софтуерът автоматично присвоява съответния макрос на устройството, когато присвоите конкретен стандарт на проекта. Всичко, което трябва да направите, е да плъзнете и пуснете устройството в схемата.

Предимства:

 • Лесна работа с макроси в ежедневната Ви проектантска работа;
 • Връзката между устройствата и макросите е представена по разбираем начин;
 • Намалени усилия за администриране на устройствата при работа с различни стандарти или клиенти;
 • Съвместимост със съществуващите работни процеси;
 • Консолидиране на производствените данни в портала за данни на EPLAN.

 

Изчисляване на кабелни трасета: Нов кабелен редактор за управление на кабели и проводници при създаване на схеми

Новият кабелен редактор за EPLAN Electric P8 предлага подобрена визуализация на данните за кабели и проводници.

Предимства:

 • Лесен достъп до информация за окабеляването;
 • По-лесно управление на кабелите;
 • Подобрена визуализация на данните за кабелите;
 • Диалогов прозорец за ясно показване на данните за кабелите и кабелните проводници.

 

Графичен визуализатор: Нов графичен визуализатор за бързо и лесно 3D проектиране на контролни панели и шкафове

Създаването на виртуални прототипи в 3D формат е важна тема при проектирането на контролни панели, без да говорим за разработката на разпределителни системи и производството на контролни шкафове. Това е свързано с факта, че по този начин се позволява ефективно използване на данните от електротехническото проектиране директно в производството. Изискванията към 3D проектирането на контролни шкафове стават все по-сложни: възможно най-много компоненти трябва да бъдат разположени в относително малко пространство и да бъдат показвани в детайли. “За да отговори на тези изисквания, EPLAN оптимизира своите 3D графични изображения. Функцията Direct3D позволява високоскоростна 3D визуализация, като по този начин повишава производителността на софтуера, ускорява ежедневната работа с EPLAN Pro Panel и още повече улеснява използването на софтуера”, коментираха от Ритбул.

Предимства:

 • Високоскоростно 3D рендиране, подобрено използване на мощността на графичния процесор;
 • Подробни графични изображения в областта на макета;
 • Кеширане на данните за по-бързо повторно отваряне на затворени проекти;
 • Оптимизирани работни действия, като например мащабиране, завъртане, преместване и др.

 

EPLAN eSTOCK: Облачна система за управление на устройства

В платформата EPLAN 2023 потребителите ще могат да разчитат на допълнителен практичен модул за управление на устройствата: EPLAN eSTOCK. „Този облачен софтуер Ви позволява централизиран достъп до вътрешната база данни за устройствата на Вашата компания, без да се налага да създавате допълнителна IT инфраструктура, а данните за устройствата могат да се управляват и редактират от няколко потребители“, допълниха българските специалисти.

Достъпът до данните за устройствата в EPLAN eSTOCK е възможен независимо от местоположението на компанията, например при работа от дома. С EPLAN eSTOCK може също така лесно и сигурно да се споделят данните за устройствата с бизнес партньори и доставчици на услуги.

Облачното управление на устройствата е достъпно в платформата EPLAN 2023 за всички потребители с валидни абонаментни лицензи.

Обучение и консултиране: Работа с новия софтуер EPLAN

„Осигурете си бърз старт в платформата EPLAN 2023. Експерти от EPLAN Consulting и EPLAN Training Academy са съставили цялостен пакет от консултантски услуги и предложения за обучение“, заявиха от Ритбул.

 • Обучение за преминаване към ново поколение софтуер: EPLAN 2023 за потребители на EPLAN;
 • Обучение за потребители: преминаване от EPLAN Platform 2022 към 2023;
 • Обновената платформа EPLAN 2023: настройки и конфигурация;
 • Консултантски семинар EPLAN Platform 2023;
 • Абонамент за консултации EPLAN Consulting.

 

Една регистрация за достъп до всички решения на EPLAN

„Всичко, от което се нуждаете за достъп до всички решения на EPLAN, е една регистрация, която Ви позволява да се възползвате от предимствата на интелигентната връзка на платформата с облачно базираните решения. Например, ако е необходимо, можете да качите Вашите проекти от EPLAN Electric P8 или Pro Panel в облака с помощта на EPLAN eMANAGE, да ги видите там и да ги споделите с Вашите партньори по проекта, осигурявайки по този начин безпроблемно сътрудничество с колеги и бизнес партньори“, продължиха с изброяването на спецификите на най-новата версия от компанията-партньор на EPLAN у нас.

Услуги за потребители: електронно обучение, инсталация с асистиращи съвети, шаблони и др.

„На сайта www.eplan.com Ви очакват много практически услуги. Например можете да използвате асистираната инсталация на софтуера EPLAN (започвайки от версия 2022). Engineering Standard на EPLAN Ви предоставя шаблони за стандартизация, примери за приложения и най-добри практики за Вашата ежедневна работа. А с предложенията за електронно обучение ще се запознаете със софтуера чрез интерактивни онлайн уроци. Влезте сега и открийте какво Ви очаква!“, допълниха още те.

Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Ритбул, Eplan

Сподели

Още от 3D технологии / IoT