Сподели

Ритбул: Сертифицирана безопасност по ISO 27001 на EPLAN Cloud и нова информационна платформа Trust Center 2.0

01 юли 2022 г.

 

 

Електротехническото проектиране вече се извършва в облак. EPLAN Cloud на практика е централен хъб за данни в екосистемата на индустриалната автоматизация, както и за проектиране на контролни шкафове и панели. Но дали данните в EPLAN Cloud са достатъчно сигурни? „Да“, категоричен е служителят по информационна сигурност на Eplan, г-н Мартин Керкман, който дава подробни отговори на въпроси относно стандартите, сигурността и съответствието им с EPLAN Cloud. „С помощта на новата платформа Trust Center ние предоставяме леснодостъпен и изчерпателен информационен портал за нашите клиенти. Това осигурява прозрачност и повишава доверието на клиентите ни в решенията на EPLAN”, заявява той.

„С новия Trust Center Eplan предоставя на своите клиенти леснодостъпен и изчерпателен информационен портал. По този начин Eplan защитава безкомпромисно информацията и личните данни, които са му поверени, като същевременно спазва всички законови, регулаторни и договорни изисквания“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната българска търговска фирма Ритбул, която предлага софтуерната платформа EPLAN у нас.

Базираните в облак приложения допълват съществуващите системни среди, което, естествено, се отнася и за електротехниката. За въпросите, свързани със сигурността, съответствието с нормативните изисквания и стандартите, Eplan създаде платформата Trust Center 2.0. Тя предоставя обосновани и изчерпателни отговори на въпроси относно EPLAN Cloud. „Най-новото сертифициране по ISO 27001 от TÜV Nord още веднъж потвърждава, че Eplan безкомпромисно защитава информацията и личните данни, които са му поверени в облака, в съответствие с най-високите стандарти за сигурност, действащи в света“, добавиха още от Ритбул.

EPLAN Cloud със сертификат по ISO 27001

TÜV Nord вече потвърди и сигурността на облачните приложения на Eplan. През февруари 2022 г. EPLAN Cloud бе сертифициран според изискванията на международния стандарт ISO 27001:2013. Това дава на потребителите увереност, че софтуерът отговаря на тези международно признати стандарти за сигурност. И това не е всичко: качеството на продуктите и услугите на платформата EPLAN също бе независимо потвърдено като отговарящо на стандартите за управление на качеството ISO 9001. Платформата EPLAN получи международно признание и EPLAN Cloud бе добавен към STAR регистъра (б.ред. Security, Trust, Assurance and Risk Registry) на независимата платформа Cloud Security Alliance (CSA).

Доверете се на фактите: Trust Center 2.0

Цитираните по-горе сертификати са отправна точка, в случай, че потребителите искат да научат в новия Trust Center 2.0 повече за въпросите на сигурността, свързани с облачните услуги. Теми като криптиране на данни, процеси на архивиране и концепции за непрекъснатост на процесите, допълват съдържанието на Trust Center 2.0. EPLAN Cloud се контролира денонощно в режим на реално време 24/7, което гарантира предприемането на бързи действия от страна на обучените специалисти от екипа за сигурност и експлоатация на компанията при смущения във функционирането.

Изчерпателният план за архивиране, осигуряване на непрекъсната експлоатация и възстановяване предоставя на потребителите високо ниво на сигурност. Информацията за обработката на данни, страничните доставчици и спазването на Общия регламент за защита на данните на Германия (GDPR), както и съответните насоки за информационните файлове допълват разнообразието от теми, обхванати от сертифицираното съответствие. Това допълнително дава на потребителите сигурност, че работят в защитена софтуерна среда.

„Новият Trust Center 2.0 предоставя важни отговори на въпроси за сигурността в облака при използването на платформата EPLAN. Клиентите и бизнес партньорите ни получават надеждна информация, която доказва ангажимента на EPLAN да осигури безкомпромисна защита на данните, които са му поверени. Освен това, те могат да бъдат сигурни, че всички международни правни, регулаторни и договорни задължения са спазени“, допълниха още от Ритбул.

Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Ритбул, Eplan

Сподели

Още от 3D технологии / IoT