Сподели

Ритбул: Споделяйте безопасно проекти и проектирайте съвместно с партньори в облачната среда Eplan eManage

13 април 2021 г.

 

 

„Дигиталната трансформация на инженеринга продължава да напредва с бързи темпове. Eplan представя нова услуга за съвместно проектиране Eplan eManage, като част от своите облачни услуги. Тя позволява на потребителите да качват проекти от Eplan платформата в облачна среда, да ги споделят и да работят съвместно върху тях в облака. Безплатната версия е на разположение на потребителите от средата на март, а разширената платена версия ще бъде налична през август 2021 г.“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещата българска търговска и инженерингова фирма Ритбул, която предлага Eplan на пазара у нас.

Иновативните облачни услуги и системите на платформата Eplan са все по-интегрирани. Като първа стъпка в тази насока от средата на март стартира новото софтуерно решение Eplan eManage Free. „Този безплатен, базиран на облак софтуер позволява лесно качване на проекти от платформата Eplan и уеб-браузерите в защитената облачна среда ePulse. Платената версия на софтуера ще бъде на пазара през август и ще предлага разширена функционалност“, допълниха от Ритбул.

Потребителите на Eplan Electric P8 и Eplan Pro Panel могат лесно да качват своите проекти в облака и да ги прехвърлят обратно в платформата Eplan за по-нататъшна обработка.

Съвместно проектиране между производители, системни интегратори и оператори на машини

Eplan eManage улеснява качването, управлението и споделянето на проекти в облака. Тъй като днешната екосистема на индустриалната автоматизация се характеризира с медийна нееднородност при обработката и прехвърлянето на документацията, предимствата на тази система са многобройни. „Системите на платформата Eplan заедно с новата облачна услуга ще свържат производителите на контролна и комутационна апаратура с разработчиците на контролни панели, производителите на оригинално оборудване и системните интегратори, както и с операторите на машини и инсталации. Всички те могат да работят заедно по един общ проект, който чрез eManage ще бъде синхронизиран на платформата Eplan посредством проектиране с цикличен код“, поясниха българските специалисти.

Ясните права за достъп чрез разпределяне на роли осигуряват сигурност на данните и гъвкавост на достъпа до проектите. Потребителите на Eplan Electric P8 и Eplan Pro Panel вече се възползват от предимствата на тези интегрирани процеси, чрез които могат лесно да качват своите проекти в облака и да ги прехвърлят обратно в платформата Eplan за по-нататъшна обработка.

Директен трансфер на данни към Eplan eView

За да се публикуват проектните данни директно в Eplan eView е необходим само един клик. По този начин проектите могат да бъдат разглеждани и коментирани от всички страни, които имат отношение към тях. Това дава, също така, възможност и за дигитален преглед на междуфирмено ниво. Благодарение на централизираната и открита достъпност в облака, eManage дава на всички участници в проекта възможност за бързо търсене на конкретно съдържание.

Синхронизирани текущи данни

„Чрез Eplan eManage проектът, създаден на платформата Eplan, се синхронизира с всички участници в процеса. Направените промени в него могат да се видят от всички участващи. Документацията на проекта е винаги актуална през целия жизнен цикъл на продукта, до сценариите за експлоатация и техническо обслужване“, поясниха още от фирма Ритбул.

Информация за фирма Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Ритбул, Eplan

Сподели

Още от 3D технологии / IoT