Сподели

Ротек: Plex Systems вече е част от Rockwell Automation разширявайки позициите на компанията в облачния индустриален софтуер

25 ноември 2021 г.

 

 

Платформата на Plex Systems ще осигури на производителите възможността да свързват, автоматизират, проследяват и анализират всеки аспект от своята дейност.

Rockwell Automation, световен лидер в областта на индустриалната автоматизация и дигиталната трансформация, разшири своето портфолио чрез придобиването на Plex Systems, водеща компания за облачен софтуер, използван в интелигентното производство. Plex предлага комплексна производствена платформа с многопотребителска архитектура по модела „софтуер като услуга“ (SaaS), която се използва в мащабируеми приложения, включително усъвършенствани системи за организация на производството и която е с възможности за управление на качеството и веригата за доставки. Компанията има над 700 клиенти и управлява над 8 милиарда транзакции на ден. „Plex ще бъде част от Rockwell Automation в сектора за софтуер и контрол, който предоставя водещи хардуерни и софтуерни решения за проектиране, експлоатация и поддръжка на системи за автоматизация и управление на производството“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната българска инженерингова и търговска фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell Automation за България.

„Plex Systems се присъединява към Rockwell в точния момент, тъй като все повече клиенти започват да преместват своите индустриални приложения в облак“, коментира Блейк Морет, председател и главен изпълнителен директор на Rockwell Automation. Съчетаването на иновативната облачна технология на Plex с портфолиото от софтуерни продукти на Rockwell Automation и опитът на компанията в тази област ще създадат нови възможности за клиентите. Също така те ще им позволят да постигнат по-голям растеж, благодарение на възможността за бърз достъп до данните в реално време. Това ще позволи на Rockwell Automation по-добре да отговори на техните потребности по отношение на облачни решения, които са лесни за внедряване, използване и поддръжка. „За нас това е изключително важно придобиване и се радваме, че Plex и неговите служители станаха част от Rockwell Automation, допълва г-н Морет.

„Водещата роля на Rockwell в индустриалната и дигиталната трансформация, наред с присъствието на компанията в световен мащаб, я превръщат в оптималното решение за цялата общност от клиенти, партньори и служители на Plex Systems“, споделя Бил Берути, главен изпълнителен директор на Plex Systems. „Нямаме търпение да интегрираме нашата платформа Plex Smart Manufacturing Platform с пакета FactoryTalk на Rockwell, за да изпълним ангажимента си по оптимизация на операциите на нашите клиенти и да дадем тласък на интелигентното производство“, допълва той.

Днес Plex предоставя огромна добавена стойност на потребители в сектори с мащабируемо производство и многократно повтарящи се дискретни и процесни производства, като производство на автомобилни части, на метали, електроника, храни и напитки, както и в аерокосмическата индустрия. Заедно с усъвършенстваните, базирани на облачна технология възможности за поддръжка и управление на активи, предоставени от по-рано придобитата от Rockwell компания Fiix, комбинираното предложение е особено подходящо за клиенти в индустрии като биотехнологиите и опаковъчната индустрия на хранителни продукти, които са фокусирани върху спазването на регулаторните изисквания и удовлетворяването на очакванията на потребителите по отношение на качество, безопасност и устойчивост.

HI-LEX, водещ световен доставчик на части за автомобилната индустрия, е клиент както на Plex Systems, така и на Rockwell Automation. „Визията на HI-LEX за бъдещето е да се превърне в производител от световна класа, като предоставя качествени и рентабилни продукти в глобален мащаб и в кратки срокове“, заявява д-р Брад Семп, главен изпълнителен директор на HI-LEX. „Радваме се на обединението на тези два водещи доставчици на индустриални решения, което ще ускори нашата дигитална трансформация и ще ни помогне да реализираме целта си“, продължава коментара си той.

„Тенденцията за прилагане на облачни решения в индустриалния сектор се засилва все повече, но пред мнозина стои въпросът, как най-добре да интегрират тези решения в своите технологични процеси, за да увеличат ползите и да минимизират риска“, каза Кевин Проути, вицепрезидент на Международната корпорация за данни IDC, направление Energy and Manufacturing Insights. „Придобиването на Plex Systems отговаря на стратегията на Rockwell да бъде там, където производителите имат нужда и да разработва системи, които могат да бъдат конфигурирани в отговор на специфични нужди“, допълва тай.

Платформата на Plex Systems ще осигури на производителите възможността да свързват, автоматизират, проследяват и анализират всеки аспект от своята дейност, за да стимулират дигиталната си трансформация. „Тя включва решения като MES и ERP системи за организация и контрол на производството, качеството, планирането и управлението на веригата за доставки, индустриалния IoT и анализи за свързване на хора, системи, машини и вериги за доставки. Това разгръща големи възможности пред потребителите за прецизно, ефективно и гъвкаво управление на техния бизнес“, заявиха още от Ротек.

Повече информация за Ротек ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Ротек, Rockwell Automation

Сподели

Още от 3D технологии / IoT