Сподели

Ротек: Rockwell Automation с коментар за тенденциите в развитието на IoT в индустрията

10 януари 2018 г.

Изцяло посветена на разработването на средства и решения за индустриална автоматизация, компанията Rockwell Automation е доказан световен лидер в предоставянето на технологии за интелигентното производство на бъдещето. Какви са тенденциите в имплементирането на Интернет на нещата (IoT) в индустрията можете да разберете от специалния коментар на г-н Блейк Морет (Blake Moret), президент и главен изпълнителен директор на Rockwell Automation. Официален дистрибутор на иновативните продукти на дружеството у нас е утвърдената търговска и инженерингова фирма Ротек.

„Регистрираните през последните години положителни резултати, свързани с развитието на Интернет на нещата, ще продължат да се увеличават, тъй като организациите вече преминават от пилотните си и концептуални проекти към внедряването на по-мащабни IoT приложения“, сподели г-н Морет.

Ръст в интереса и внедряването на IoT в индустрията

Според данни от проучване на Global IoT Decision Maker, почти една трета от анкетираните дружества вече са стартирали IoT решения в производството си, а приблизително 43% от тях планират прилагането на такива технологии през следващите 12 месеца. „При внедряването на IoT решения за своите клиенти от Rockwell Automation регистрират подобна тенденция. Затова дружеството продължава да създава иновативни разработки и да увеличава броя на приложените проекти в различни сектори на индустрията“, коментираха пред Инженер.bg от Ротек.

„Производители и технолози от различни браншове започват да откриват все повече практически начини за прилагането на IoT в своите процеси, в резултат на което получават незаменима добавена стойност към бизнеса си. Доброто комбиниране на конкретна индустриална експертиза с IoT технологии дава възможност за по-добро сътрудничество, по-бързо разрешаване на проблеми и повишаване на производителността“, заявява президентът на Rockwell Automation.

По-ниски разходи и по-добро управление на производството с IoT

Други ключови фактори, водещи до по-мащабното внедряване на Интернет на нещата и свързаните с него операции в производството, включват по-ниски разходи за компютърни изчисления и свързаност, както и по-висока сигурност.

„Едно „свързано“ предприятие, което вече е внедрило IoT технологии, притежава по-добра представа за производствените си процеси и съответно предлага по-голяма добавена стойност към продуктите и услугите си. Това се дължи на наличната информация на всяко ниво за операциите по веригата, получена чрез подходящи IoT анализи“, обясни г-н Блейк Морет.

Rockwell Automation е сред най-големите компании в света, посветени на индустриалната автоматизация. В световен мащаб дружеството обслужва клиенти в повече от 80 държави. Заедно със своя стратегически партньор Cisco компанията помага на производители от различни области да подобрят и цифровизират бизнеса си, внедрявайки индустриални мрежови решения и технологии за сигурност.

Повече информация за Ротек ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!
ROTEC_logo

Източник на снимковия материал: Ротек, Rockwell Automation

Сподели

Още от 3D технологии / IoT