Сподели

Създайте хардуерен продукт със зашеметяващ дизайн с помощта на експертите от Солид Фил

28 октомври 2020 г.

 

 

Създаването на нов хардуерен продукт не е лека задача. Процесът е сложна и неразривна комбинация от естетическа идея, 3D дизайн, инженерни умения и 3D проектиране. Благодарение на опита на инженерните дизайнери от екипа на Солид Фил, бихте могли значително да улесните този етап. „Независимо дали имате просто идея в главата си, вече сте готови с електрониката и трябва да я затворите в стилна и практична кутия, или пък търсите решение на проблем, нашите услуги за продуктов дизайн са подходящи за Вас“, коментираха от Солид Фил пред Инженер.bg.

Процесът по създаване на хардуерен продукт може да се раздели условно на два етапа. 

Първият етап – дизайн на хардуерните продукти 

Това е етапът, в който се изгражда естетическия външен вид на продукта. Той е съобразен с предварително подадената информация за приложението на детайла, както и за целевата група от потенциални ползватели. Клиентът може да зададе посока на дизайна, като даде за пример продукти, чийто стил му допада, или да остави екипа на Солид Фил да предложи оригинално решение. 

„Обикновено се предлагат минимум три различни концепции, а клиентът избира тази, която му харесва най-много. При необходимост могат да се направят леки корекции в зададената посока“, коментираха от Солид Фил.

Вторият етап – проектиране на хардуерните продукти 

„След като дизайнът е одобрен, нашите инженери започват практичната част по конструирането на продукта. Отново на базата на предварително зададени изисквания се проектират сглобки, производствени наклони и други конструктивни специфики. Тук е мястото, където електрониката се напасва прецизно към пластмасовите и металните детайли, за да могат те заедно да изпълнят предназначението на готовия продукт. Като финален резултат, получавате моделите в удобен за вас 2D или 3D формат, годен за всякакъв тип последващо производство или прототипиране“, обясниха от българската компания, която е сред пионерите в 3D принтирането у нас. 

Препоръчително е след като работата по 3D моделите приключи да се произведе прототип, за да може физически да се тества концептуално и функционално устройството. Ако се установят проблеми, то корекциите ще бъдат нанесени веднага като част от услугата.

„Изключително важно е изпълнението на двата етапа да е синхронизирано. Често ставаме свидетели на привидно чудесно изглеждащ дизайн, който за съжаление по никакъв начин не е съобразен със съществуващите методи за производство или е непрактичен и нерентабилен за осъществяване. Използвайки нашите услуги, този проблем е елиминиран, тъй като екипът ни е в постоянна комуникация с Вас, нашите клиенти“, коментираха в заключение от Солид Фил.

Повече информация за Солид Фил ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Солид Фил, pixabay.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT