Сподели

Schaeffler разработва решения за дигитализация на железопътния сектор, разчитайки на дигитални близнаци на своите продукти

09 септември 2022 г.

 

 

След паузата, предизвикана от глобалната пандемия, водещият международен търговски панаир за транспортни технологии InnoTrans отново отваря врати, за да дискутира бъдещето на мобилността. „Като един от водещите световни автомобилни и промишлени доставчици, включително за железопътния сектор, Schaeffler ще вземе участие в търговския панаир в Берлин от 20 до 23 септември 2022 г. Немският технологичен лидер ще покаже своите нови лагери, предназначени за железопътни превозни средства, както и иновативни системи, които допълнително подобряват конкурентоспособността на железопътния сектор и съдействат за продължаващия процес на цифровизация. Компанията, също така, ще акцентира върху основните изисквания на индустрията, т.е. намалено време на престоите, оптимизирана затворена верига на доставките и икономично използване на ресурсите“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Шефлер България.

„Когато става въпрос за постигане на заложените глобални цели по отношение на климата, секторът на мобилността има ключова роля“, казва д-р Стефан Шпиндлер, главен изпълнителен директор направление „Индустрия“ в Schaeffler. „И точно затова новите решения за мобилност са неразделна част от нашия план за развитие до 2025 г. На InnoTrans 2022 ние ще покажем в качеството си на доставчик на решения за железопътния транспорт как чрез нашите компоненти и системи ще подобрим устойчивостта и експлоатационната готовност на този сектор от мобилността“, допълва той.

Портфолиото, което Schaeffler ще представи на панаира тази година, е в съответствие с мотото „Надеждни, прогнозни, устойчиви – решения на Schaeffler за иновации в железопътния транспорт“. В тях са отразени основните предизвикателства, които са от първостепенно значение за потребителите и за Schaeffler като компания. „След последния InnoTrans през 2018 г. работихме съвместно с нашите клиенти, за да разработим продукти и решения, които ще допринесат значително за постигане на по-голяма устойчивост чрез цифровизация на железопътния сектор“, поясни д-р Михаел Холцапфел, старши вицепрезидент бизнес отдел „Железопътни превози и индустрия“ за Европа в Schaeffler.

Надеждни. Нови продукти за по-голяма надеждност

По време на InnoTrans Schaeffler ще покаже подобрен корпус Y25, включващ оптимизирани лагери WJ/WJP. Корпусът на буксовите лагери  е предназначен за осово натоварване до 25 t. Тъй като теглото му е с 14% по-малко от това на неговия предшественик, тарата е намалена и са възможни по-високи полезни товари. “С новия корпус Y25 Schaeffler работи в синхрон с пазарните тенденции в товарните железопътни превози за постигане на по-големи интервали между планираната поддръжка и намаляване на емисиите от CO2”, коментираха от Шефлер България.

Новите високоефективни търкалящи лагери на Schaeffler за задвижващи колооси с вътрешни лагери за високоскоростни влакове също се отличават с по-голяма ефективност и надеждност. “Със своя дългогодишен опит в този индустриален отрасъл и задълбочени системни познания, Schaeffler успя не само да задоволи изискванията на пазара за по-висока плътност на мощността, намаляване на теглото и по-малки монтажни пространства, но успя дори да ги надхвърли”, допълниха българските специалисти.

Прогнозни. Решения за дигиталното бъдеще на железопътния транспорт

Матричният информационен код (DMC), който е основата за по-голяма дигитализация на железопътния сектор, се прилага по време на производството на всеки лагер. Той позволява непрекъснато събиране на данни за продукта и експлоатацията му, както и информация за техническата му поддръжка. Този процес се базира на създаването на цифров двойник на съответния продукт с изчерпателен хронологичен запис на жизнения цикъл.

Посетителите на щанда на Schaeffler ще могат сами да се убедят в разнообразните възможности и предимства на DMC, особено за обмен на информация между доставчици на компоненти, производители на превозни средства и оператори.

Устойчиви. Оптимизирана верига за доставки със затворен цикъл за устойчива експлоатация на железопътния транспорт

За Schaeffler устойчивостта не се състои само в производството на по-дълготрайни продукти и компоненти, но и във внимателното използване на суровините и ценните ресурси чрез възстановяване на лагерите в съответствие с най-високите стандарти за качество. “Освен това, услугата за стопроцентно връщане на лагерите на Schaeffler предлага на железопътните оператори значително подобрена експлоатационна готовност на влаковете и максимизиране на експлоатационния живот. Чрез своите услуги и технологии Schaeffler съчетава ефективност на разходите и защита на климата”, заявиха от Шефлер България.

„На InnoTrans, наред с гореспоменатите продукти и решения, Schaeffler ще представи иновативни научно-изследователски и развойни проекти, които значително ще ускорят дигитализацията, като същевременно гарантират повече устойчивост в железопътния сектор“, допълниха още от Шефлер България.

Повече информация за Шефлер България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Шефлер България, Schaeffler

Сподели

Още от 3D технологии / IoT