Сподели

Шефлер България: „Със своите решения за дигитализация Schaeffler генерира реална добавена стойност“

18 май 2022 г.

 

Дигиталната революция и свързването на компоненти и системи повишават ефективността на машините и оборудването. Schaeffler активно съдейства за тази цифрова трансформация чрез своите доказани решения за Индустрия 4.0. „Ние предоставяме интелигентни решения за над 2000 клиенти, подобрявайки тяхната ефективност и производителност. Направлението Industrial Division на Schaeffler прави значителни инвестиции в научно-изследователската и развойна дейност по програмата си за растеж в съответствие с Индустрия 4.0. Ние разбираме потребностите на клиентите и индустрията, като разработваме специфични решения за отделните индустриални отрасли. Облачно базираните решения все повече се търсят от потребителите, поради достъпността до данните и услугите от всяка точка на света. Акцент в портфолиото на Schaeffler в момента са системата за мониторинг на състоянието OPTIME, както и уникалната смарт автоматична гресираща система OPTIME C1“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Шефлер България.

Системите и компонентите на Schaeffler са инсталирани в машините точно там, където се генерират най-важните данни. Компонентите на Schaeffler са снабдени с интелигентни сензори, които ги превръщат във важни инструменти за Индустрия 4.0. Решенията за мониторинг на състоянието и базираните в облак цифрови сервизни услуги за прогнозна поддръжка непрекъснато предоставят информация за състоянието на машините и оборудването на клиентите.

„Нашите интелигентни компоненти и цифрови услуги винаги са съобразени с конкретното приложение. Това ни позволява непрекъснато да оптимизираме процесите на потребителите и да увеличаваме експлоатационната готовност на техните машини“, коментираха от Шефлер България.

Schaeffler има над 25 години опит в областта на мониторинга на състоянието. В световен мащаб специалистите са наблюдавали дистанционно машини и оборудване с над 100 милиона работни часа. Компанията предоставя книга за мониторинга на състоянието, като сервизната поддръжка се осигурява от сертифицирани сервизни експерти на базата на задълбочените познания на Schaeffler в лагерните технологии.

Решение за мониторинг на състоянието на Schaeffler OPTIME

OPTIME представлява система, която лесно може да бъде разширявана. Тя се състои от безжични сензори за вибрации, захранвани от акумулаторни батерии, шлюз и дигитална сервизна услуга, която оценява получените данни и осигурява професионален анализ по удобен начин през смартфон или настолен компютър.

Лесна за използване многоточкова система за контрол на вибрациите ProLink CMS с до 16 сензора

ProLink CMS е модулно многоканално решение за мониторинг на състоянието с до 4 модула за вибрации (по 4 входа всеки) и разширена свързаност с полева шина. Решението предлага подобно на SmartCheck непрекъснато и зависимо от скоростта измерване, но освен това е използваемо за мониторинг на процеси. Системата ProLink е подходяща за ранно откриване на повреди на търкалящи лагери, дисбаланси и несъответствия в двигатели, помпи, вентилатори, компресори и друго ротационно оборудване.

Мониторинг на лагерите и тяхното смазване в една система OPTIME C1

OPTIME представлява лесно, рентабилно и силно мащабируемо решение за мониторинг на състоянието. С негова помощ потребителите могат да се справят изцяло с непланираните престои. Решението следи вибрациите и температурата на лагерите, като дава експертен преглед за състоянието им и генерира алармени съобщения.

С новия OPTIME C1 сложната работа по смазването на машините е значително опростена. Това е лесно за използване и икономично решение за автоматично и контролирано едноточково смазване на лагерите. Системата дава информация за състоянието на лагера (ОК, грешка, празно), ниво на запълване, оставащ капацитет на батерията, температура и противоналягане.

„Schaeffler разработва концепции, които позволяват на редица клиентски приложения да бъдат прехвърлени в дигиталния свят и цялостно оптимизирани. Концепциите на платформата комбинират мехатронни продукти, системи за мониторинг на състоянието и цифрови услуги, за да образуват специфични за приложението пакетни решения за Индустрия 4.0. Те осигуряват основата за създаването на персонализирани продукти и услуги, чийто основен фокус винаги е поставен върху ефективността на цялостната система“, допълниха още от Шефлер България.

Повече информация за Шефлер България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Шефлер България, Schaeffler

Сподели

Още от 3D технологии / IoT