Сподели

Системата за мониторинг ProLink на Schaeffler – шлюз за решения, предназначени за среда на Industry 4.0

10 декември 2020 г.

 

 

Компанията Schaeffler, един от водещите световни производители на лагери и лагерни технологии, предлага стандартизирана хардуерна и софтуерна инфраструктура – от компоненти, оборудвани със сензори, до цифрови услуги. Едно от новите ѝ решения е система за наблюдение на състоянието ProLink, предназначена за мониторинг на оборудването чрез измерване на вибрациите. Тя представлява оптимално решение за наблюдение на техническото състояние на устройствата в комплексни системи като тези в целулозно-хартиената и циментовата промишленост.

„Благодарение на отделните сензори, системата за мониторинг на състоянието ProLink е оптимално решение за използване в тежки експлоатационни условия. Тя се отличава с модулна конструкция и предлага гъвкава интеграция в съществуващи системи на потребителите. Не ограничава изпълнението на локални функции, а действа като шлюз за решения, предназначени за среда на Industry 4.0 и открива нови възможности за цифрови услуги“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Шефлер България.

Чрез системата за мониторинг ProLink, конфигурацията, визуализацията на тенденции в процесите, както и първоначалните анализи се извършват директно на устройството, използвайки интегрирания уеб сървър и стандартен уеб браузър. Системата предлага голямо разнообразие от възможности за интегриране в инфраструктурата на потребителите, използвайки дигитални интерфейси (б.ред. например OPC/UA) и модул към полевата шина. „Това осигурява възможно най-високо ниво на прозрачност, като предоставя пълна информация за състоянието на машините, която може да се използва за планиране на техническата поддръжка, за осигуряване на постоянно високо качество качеството и за недопускане на престои“, допълниха от българския офис на Schaeffler.

ProLink включва в себе си модул с централен процесор за обработка на сигналите и различни модули за регистрация на сигналите, в това число модул за измерване на вибрациите, който може да има до 16 канала. Сред предимствата на ProLink са лесното първоначално пускане в експлоатация, благодарение на автоматичната конфигурация за мониторинг на стандартно оборудване. Използвайки интуитивна конфигурационна асистираща програма, потребителят може да въведе през браузера само базовите данни на компонентите, които ще бъдат контролирани.

Интелигентните шаблони добавят останалата информация за конкретните детайли и възли, например търкалящи лагери, двигатели и редуктори, вентилатори и помпи. Режимът на обучение позволява индивидуални корекции на праговете на алармата с цел оптимизиране на мониторинга. Клиентите могат по избор да използват ConditionAnalyzer чрез интегрирания облачен интерфейс. Тази цифрова услуга за вибрационен контрол на лагери автоматично анализира данните за вибрациите, измерени от сензорите, и предоставя своевременно предупреждение, преди да настъпи повреда в лагерите. Облачната услуга може да бъде интегрирана в съществуваща IoT платформа, използвайки интерфейс REST API, като предоставя съответни препоръчителни действия.

Системата за мониторинг на състоянието ProLink намира приложение в целулозно-хартиената промишленост, при производството и обработката на метали, в циментовата и мн.др.

Повече информация за Шефлер България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Шефлер България, Schaeffler, freepik.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT