Сподели

Гмурнете се в дълбините на SLS технологията за 3D печат и открийте професионалните светлинни устройства – Thor

15 август 2022 г.

 

„Благодарение на адитивното производство е достигнат абсолютен технологичен връх при изработката на байонетния обков за професионалните светлинни устройства Thor Rev 2.0, които освен от професионални водолази се използват и от специални части на полицията и армията в Европа. За целта е използвана SLS (лазерно синтероване) технология за 3D печат на бранда EOS, чрез която са оптимизирани размерите, теглото, стабилността и функционалната интеграция на компонента. Впечатляващи са и паричните суми, спестени благодарение на това решение“, разказаха за ДигиталнаИндустрия.bg от B2N – българска компания, специализирана в 3D технологиите и официален представител за България и дистрибутор за цяла Югоизточна Европа на производителя на индустриални 3D принтери EOS. Вижте още по темата в днешния материал.

Перфектната светлина за гмуркане е вече достъпна благодарение на адитивното производство

Thor е светлинно устройство за подводно гмуркане, предназначено за използване на дълбочина до 200 m от професионални водолази. „Заключващият механизъм на Thor е изпълнен чрез SLS технология за адитивно производство, която улеснява създаването на вътрешната система. Той функционира, като щраква на място с помощта на пружини, формирайки единен, здрав и функционален компонент. Разработката е на немския производител на бързи прототипи, малки продуктови серии и инструменти за леене под налягане Canto“, поясниха от B2N.

За изпълнението на този проект са поставени строги изисквания към използваните материали. За да бъде реализиран той, от Canto залагат на оборудването и консумативите на немския производител на 3D решения EOS, като влагат полимера EOS PA 2200 (б.ред. непропусклив и изключително издръжлив материал). „В такъв контекст за пръв път се използва подобен лек материал. Но комбинацията от прецизния метод на конструиране, високото качество на системата за лазерен печат Formiga P110 и принципно здравия дизайн го превръщат в оптимално решение за проекта“, информираха специалистите.

Технически водолази с оборудване от ново поколение

Thor Rev 2.0 отговаря на всички специфични изисквания, поставени за неговото създаване. Устройството разполага с голям обхват на светлината за гмуркане и лека структура. С тегло от само 0.580 kg, светлинният източник е изключително удобен за работа. Компонентите му, изискващи сглобяване, са претърпели функционална интеграция, така че да бъдат редуцирани. Благодарение на SLS технологията, продуктът гарантира високо качество и надеждност, превръщащи професионалното гмуркане в детска игра.

„Canto се доверява на адитивното производство не само за тези устройства. От компанията използват технологията на EOS и при разработването на собствените си продукти. А освен това, благодарение на нея, компанията е спестили разходи в размер на 34 800 Euro за производство на скъп инструмент за леене под налягане“, допълниха експертите от българското дружество.

Като един от лидерите в 3D технологиите на българския пазар, B2N също прилага SLS технологията в редица свои проекти. Ето какви са нейните предимства:

  • Бърз и лесен начин за получаване на висококачествен краен продукт;
  • Изгодно решение за малки производствени серии и тестване на нов продукт;
  • Екип от професионални оператори на SLS 3D принтери се грижи за създаването на Вашия продукт;
  • Съдействие в разработването на 3D проект на Вашия продукт;
  • Без ограничения в количеството на продуктите за производство – възможност за принтиране на прототипи, единични бройки продукти или малки серийни производства;
  • Достъпно решение за всеки, който иска да се запознае с възможностите на 3D принтирането.

 

С подкрепата на B2N нищо не Ви спира да се гмурнете в света на 3D технологиите и да се възползвате от ненадминатите им възможности за оптимизация и прогрес.

Повече информация за B2N Ltd. / Би Ту Ен ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: B2N, freepik.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT