Сподели

Солид Фил: 3D технологиите пресъздават със съвършена прецизност реални човешки форми

01 юли 2020 г.

 

 

Проектите, които фирма Солид Фил, лидер в областта на 3D принтирането, най-често реализира, са предимно от инженерно естество, но от компанията споделиха пред екипа на Инженер.bg, че напоследък и други отрасли засилват интереса си към 3D технологиите. „Скриин Брадърс Продукшън ООД е продуцентска компания, която работи на българския пазар вече повече от 10 години. Техни клиенти са Vivacom, VW България, IKEA и много други утвърдени брандове. Служителите ѝ са професионалисти на световно ниво, което личи от качеството на завършените им проекти,“ разказаха от Солид Фил.

„Фирма Скриин Брадърс Продукшън ООД прояви желание за съвместна работа с нас по един от новите им проекти, в който бе необходимо изключително внимание и бързо решаване на задачата, поради краткия срок за изпълнение. Целта бе да се изработят 2 човешки бюста в реален размер, а срокът, поставен от поръчителя – 5 дни“, обясниха още от компанията.

За да бъдат 3D принтирани необходимите детайли по проекта, на първо място винаги трябва да има 3D модел на желания финален продукт. В случаи, в които такъв не е налице, се пристъпва към изработката му посредством 3D сканиране или на базата на предоставен чертеж или снимка. „Този проект бе по-специфичен, тъй като изискваше да се сканира реален човек. За щастие, ние работим с партньори, които извършват 3D сканиране на хора, и те успяха бързо да откликнат на молбата ни. Така в рамките на ден вече имахме финални 3D модели. Разделихме ги на 20 части, за да можем да ги изработим възможно най-бързо на всички налични машини, функциониращи на базата на технологията и материала, които избрахме – а именно FDM и ABS” разказаха от Солид Фил.

След 3-дневна непрекъсната работа е произведен и последният детайл, след което следва сглобяване на всички части. „Този процес е доста сложен и изискващ внимание предвид и краткото налично време. Въпреки това, екипът ни успя да се справи със задачата в срок и без компромис с качеството“, коментираха от Солид Фил.

„От екипа на фирма Скриин Брадърс Продукшън ООД споделиха, че за наличното време, ние от Солид Фил сме се справили на изключително високо професионално ниво и сме оправдали техните очаквания,“ заявиха в заключение от компанията.

Повече информация за Солид Фил ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Солид Фил

Сподели

Още от 3D технологии / IoT