Сподели

Солид Фил: Реинженерингът – метод за създаване на дигитални модели за манипулация или производство

02 декември 2020 г.

 

 

Солид Фил е сред пионерите в професионалните услуги за 3D принтиране и бързо прототипиране в България. Компанията е изцяло фокусирана върху приложенията на технологията и всички производни отрасли включително 3D сканиране, реинженеринг, 3D проектиране и моделиране, дообработка на 3D принтирани части и продуктов дизайн. „Корпоративната ни цел е да запознаем българския пазар с иновативните технологични методи за производство и приложенията им чрез обучение на местния индустриален пазар. Един от тези методи е реинженерингът, който представлява комбинация от 3D сканиране и обработка на получената от скенера информация до изключително точен триизмерен дигитален модел на обекта, годен за манипулации или производство“, коментираха от компанията за ДигиталнаИндустрия.bg.

„След като обектът е сканиран, операторът събира всички данни - от различните ъгли и страни на обекта - и ги събира в един 3D модел, който може да бъде променян по конвенционалните начини. След сканиране, моделът се мащабира, коригира или да се подобрят неговите дизайн и функционалност. Впоследствие сканираният и обработеният модел може да бъде произведен от 3D принтер в рамките на няколко часа“, обясниха още от Solidfill.

Най-често използваните приложения на реинженеринга са, когато: 

  • Частта не е вече в производство и няма откъде да се набави;
  • Детайлът е повреден и/или деформиран;
  • Оригиналната част не е достатъчно здрава и трябва да се изработи от друг материал;
  • Трябва да се нанесат модификации върху оригиналната част за конкретно приложение или подобрение на функционалността;
  • Нужен е само определен компонент, който не се предлага отделно. 

„Цените за услугата реинженеринг варират в зависимост от сложността на обекта и времето за обработка на данните. Достатъчно е да изпратите снимка на обекта, който желаете да бъде дигитализиран, както и кратка допълнителна информация, например размерите на детайла и ние ще Ви отговорим с ценова оферта“, обясниха от Солид Фил. 

Услугите на Солид Фил покриват всички основни и нишови технологии за 3D принтиране. Екип от професионалисти се информира всекидневно за новостите в света на адитивните технологии, за да е в крак с нуждите на клиентите и да реализира проектите им чрез най-съвременните и ефикасни методи.

Повече информация за Солид Фил ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Солид Фил

Сподели

Още от 3D технологии / IoT