Сподели

Солтех: Ден на индустриалните иновации показа топ решения за ускорено производство, автоматизация и оптимизация

08 октомври 2021 г.

 

 

Солтех ЕООД, в сътрудничество с Полимета С ООД и Каси Аутомейшън ООД, организира и проведе Ден на индустриалните иновации на 1 октомври 2021 г.. За поредна година утвърденият доставчик на решения в областта на автоматизацията бе домакин на мащабното събитие, посветено на възможностите за дигитализация на производството. „Посрещнахме повече от 150 гости, сред които предприемачи, собственици, управители, висш инженерен състав и специалисти от повече от 50 компании в сферата на индустриалното производство. Участниците станаха свидетели на професионални презентации и демонстрации на открито при стриктното спазване на всички противоепидемичните мерки“, коментираха от компанията за читателите на ДигиталнаИндустрия.bg. 

Интересът на посетителите бе провокиран от презентациите на експертите и приложни инженери на Солтех. Те представиха бързо и лесно изграждане на 3D модели със Solid Edge, намаляване на производствените времена чрез дигитално производство със Solid Edge CAM и широкото използване на безплатни дигитални приложения на Hoffmann Group, които облекчават избора на инструменти, изчисляват режимите на обработка и съществено подпомагат инженерните кадри в производството.

„На място бяха представени едни от най-добрите решения за ускорено производство, автоматизация и оптимизация на индустриалните процеси, които предлагат DMG Mori, Universal Robots и Mobile Industrial Robots (MiR), а в къта на Hoffmann Group бяха показани топ продуктите на световния лидер - от инструменти за механична обработка до складовото решение Tool24. То привлече вниманието на всички гости с широките си възможности за контрол и проследимост на наличностите, както и за автоматизирани поръчки към доставчиците“, допълниха от Солтех. В съседство, експертите от Полимета С ООД демонстрираха високоскоростни обработки на стомана и алуминий с машина DMG M1, оборудвана с инструменти Garant. 

„Нашите варненски партньори от Каси Аутомейшън доказаха, че окачествяването на детайли и възли може да се осъществява изцяло роботизирано от напълно автономна конфигурация от кобот на Universal Robots и MiR, посредством 3D камера“, разказаха още от Солтех. 

Гостите на събитието имаха възможност да се запознаят и да наблюдават високоскоростно и динамично обработване на изделия от алуминий и стомана в реални производствени условия. Те видяха и участието на колаборативни роботи в серийното производство на фрезови и стругови изделия, а триосната обработка на инструментална стомана впечатли всички със своята бързина и прецизност. 

„Благодарим на всички гости, които взеха участие в нашия „Ден на индустриалните иновации“ 

„Сигурни сме, че 2022 г. ще донесе нови възможности за срещи на бизнеса и нямаме търпение да Ви поканим на едно от следващите събития на Солтех“, споделиха още от компанията.

Повече информация за Солтех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК.

Източник на снимковия материал: Солтех, Soltec

Сподели

Още от 3D технологии / IoT