Сподели

Солтех: Софтуерните решения на Moldex3D са технологичния пробив, водещ до бъдещето на индустрията

13 септември 2023 г.

 

 

„Moldex3D е индустриален софтуер за симулация на формоване на пластмаси чрез шприцоване. Той е иновативно решение, разработено от CoreTech System (Moldex3D). Като официален партньор на тайванския производител, ние предоставяме софтуерния пакет на българския пазар, за да дадем възможности на нашите клиенти и партньори да оптимизират работните си процеси“, коментираха от екипа на Солтех пред ДигиталнаИндустрия.bg и допълниха: „Moldex3D е революционен продукт със широко приложение в процесите на формоване на пластмаси. Дигиталните му възможности позволяват: прогнозиране на потенциални производствени дефекти, валидиране на дизайна на частите/формите, намаляване на разходите за разработване на форми, оценка на възможността за производство, съкращаване на времето за пускане на пазара и значително увеличаване на стойността на бизнеса“. Повече за характеристиките и ползите от професионалния софтуер за симулация на 3D формоване ще Ви представим в следващите редове със специалистите в областта на дигиталните и роботизираните технологии Солтех.

Компанията Moldex3D е основана през 1995 г. Оттогава насам софтуерните ѝ инженери се стремят да разработват иновативни цифрови технологии, които решават проблемите на индустрията в процесите на проектиране и разработване на продукти. Програмираната функционалност на едноименния симулационен софтуер оптимизира моделите за проектиране, съкращава времето за пускане на пазара и увеличава възвръщаемостта на инвестицията в софтуерното решение. „Отличително за Moldex3D е прилагането на резултатите от симулацията директно в реалното производство посредством дигитални близнаци. От проектиране до производство, софтуерът за симулация на 3D формоване предоставя решения за всеки етап от процеса“, поясниха от компанията Солтех, която е „посланик“ на Индустрия 4.0.

„Концепцията за „Дигитален близнак на материала“ на Moldex 3D се интегрира едновременно за коригиране на параметрите на материала и за получаване на по-точни данни за него. За практиката на „Дигиталния близнак на дизайна“ софтуерът може да се синхронизира с основните продукти за проектиране, включително NX, Creo и SolidWorks, като ускорява проектирането и оптимизацията в познатите на потребителите CAD/CAM среди“, добавиха професионалистите.

Четири причини, заради които Moldex3D е оптимално решение за индустрията:

 • Съкращава времето на работния цикъл и времето за пускане на пазара на нов продукт;
 • Намалява броя на изпитанията на форми и производствените разходи;
 • Увеличава приходите и осигурява бърза възвръщаемост на инвестициите;
 • Намалява до минимумдефектите на продуктите и удължава живота на формите.

 

Какви са ползите от използването на индустриалния софтуер Moldex3D?

Определяне на характеристиките и състоянието на машината:

 • Идентифициране на физическите характеристики на машината;
 • Определяне на действителните динамични реакции на машината;
 • Оценка на стабилността на производството и свързаните с нея потенциални проблеми.

 

Преодоляване на различията между симулацията и производството:

 • Симулацията отчита действителната реакция на машината при формоване;
 • Резултатите от симулацията се доближават до реалните модели за формоване;
 • Генериране на условия на процеса, подходящи за реалните настройки на машината за формоване.

 

Свързване на симулацията с реалното производство:

 • Възможност за директно прилагане на CAE (Computer Application Engineering – инженеринг на компютърни приложения) условията на процеса в цеха;
 • Съкращаване на времето и разходите от изпробването на формата до производството;
 • Създаване на възможност за автоматизация на работния процес от симулацията до контролера на машината.

 

„Moldex3D се стреми към технологичен пробив в полза на клиента, базиран на фундаменталните фирмени ценности: почтеност, работа в екип, фокус върху клиента, отговорност и съвършенство (ITCAE). Цифровите решения на софтуерната компания затварят цикъла – от проектиране до производство, включително и управлението на големи масиви от данни. Тя има голям принос за реализирането на интелигентно производство и дигитална трансформация, предоставяйки цялостни решения за индустрията. А като техен официален представител на пазара в страната, ние предоставяме и внедряваме съвременните им технологии в българските предприятия, осигурявайки им пазарно предимство и благоприятни предпоставки за бизнес прогрес“, допълниха още от екипа на Солтех.

Повече информация за Солтех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК.

Източник на снимковия материал: Солтех (Soltec), Moldex3D

Сподели

Още от 3D технологии / IoT