Сподели

Солтех: World of Tools на Hoffmann представи най-съвременни решения за процесна автоматизация и дигитализация

10 юли 2024 г.

 

 

От 18 до 20 юни т.г. се проведе специализираното изложение World of Tools 2024 на Hoffmann Group, отразяващо последните новости в решенията за ефективно производство, дигитализация и автоматизация на промишлените процеси. Събитието събра под един покрив в Нюрнберг, Германия, повече от 115 изложители от световноизвестни брандове, сред които Karcher, Bosch, Iscar, Gedore, Swiss Tools, Schunk, Wera, Knipex и мн.др. Всички те представиха своите водещи високотехнологични продукти и иновации в областта на машинната обработка, ръчните и измервателните инструменти, личните предпазни средства, работните места и съхранението, както и автоматизацията и дигитализацията. „Като официален търговски представител на Hoffmann Group за България екипът на Солтех имаше уникалната възможност да посети „Светът на инструментите 2024“ заедно с голяма група от клиенти, които да запознае с най-новите тенденции в индустриалното оборудване“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещото българско инженерингово дружество Солтех.

В рамките на събитието Hoffmann Group демонстрира пред широката публика нова автоматизирана система за подаване на заготовки на фрезови машини. „Сред акцентите на компанията бяха и най-новите инструменти и продукти от доказаните марки GARANT и HOLEX на Hoffmann. ZeroClamp технологията с решенията за автоматизиран пневматичен захват на заготовки, интегрируеми в CNC машини, привлече огромен интерес. Благодарение на опростения си дизайн, изключителната гъвкавост и неограничения обхват на приложенията, те бяха високо оценени от експертите и посетителите на форума“, коментираха от Солтех. „GARANT ZeroClamp се утвърждава като един от най-добрите начини за подготовка на Вашето производството. За онагледяване на революционната иновация бяха подготвени две демонстрации на машинна обработка, включващи тази технология“, уточниха още специалистите от компанията.

В последно време едно от основните предизвикателства, пред които се изправят производствените предприятия в металообработващата промишленост, са структурните затруднения и свързаните с тях демографска ситуация и недостиг на квалифициран персонал. „Изправени пред подобни неблагоприятни условия, все повече компании са принудени да направят производството си по-ефективно, да преминат към дигитални решения и да автоматизират технологичните си операции. За малките и средните предприятия съществува и един привлекателен допълнителен вид бизнес – серийното производство“, поясниха от българската фирма.

„Пазарът се променя и поставя нови предизвикателства пред бизнеса", сподели Борис Шулер, ръководител на отдел „Продуктов мениджмънт и инженеринг“ в Hoffmann SE. „За да ги подкрепим, ние се насочихме към разработването на дигитални продукти и автоматизирани системи за зареждане, а изложението „Светът на инструментите“ в Нюрнберг превърнахме в световен форум за всички ключови въпроси, които ще дефинират бъдещето на машинната обработка", добави той.

Освен с възможност за експертна консултация с представители на световно утвърдените брандове по щандовете, изложението бе съпътствано с богата семинарна програма и интересни презентации, които го превърнаха в средище за обмен на ценен опит и информация за гостите и участниците. „Посетителите успяха да придобият по-задълбочени познания по съществени за индустрията въпроси. Основните теми по време на семинарната част, които привлякоха интереса на клиентите ни, както и на посетителите, бяха: „Автоматизиране на логистичните процеси“, „Увеличаване производителността при струговане с оптимален цялостен процес!“, „Намаляване на разходите с 30% чрез оптимизирани процеси на планиране, с помощта на дигиталния близнак“, „Увеличаване на производителността чрез автоматизация и дигитализация на Вашите производствени процеси“ и др.“, разказаха още специалистите от Солтех.

В рамките на своята визита екипът на Солтех заедно с група свои клиенти имаше възможност да разгледа и да се запознае „отвътре“ с най-модерния логистичен център за инструменти в Европа на Hoffmann – LogisticCity. След най-новото разширение на високоавтоматизирания складов и логистичен хъб на компанията, неговият капацитет достига вече до 40 000 обработвани пакета на ден.

„World of Tools 2024 предостави на всички свои посетители и гости невероятната възможност да се докоснат и да разберат повече за последните новости в света на машинните инструменти. За едни това бе началото на нов етап от бизнес развитието им, поемайки по пътя на автоматизацията и дигитализацията на процесите, докато за други бе сериозна стъпка към надграждане и усъвършенстване на вече съществуващи практики, знания и технологии“, допълниха още от компанията. 

Повече информация за Солтех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК.

Източник на снимковия материал: Солтех, Hoffmann

Сподели

Още от 3D технологии / IoT