Сподели

SpaceCAD: Облачната платформа Zel X на Siemens дигитализира развойните процеси в индустрията на бъдещето

09 април 2024 г.

 

 

„Zel X е най-новото облачно SaaS предложение на Siemens Digital Industries Software, специално разработено за малки и средни предприятия. Zel X се базира на експертния опит на Siemens и предоставя базиран на браузър достъп до професионални набори от инструменти, които ускоряват процесите на производство на детайли – от запитването за оферта до доставката на части“, съобщиха пред Инженер.bg от SpaceCAD, водещо търговско и инженерингово дружество в областта на софтуерните решения и официален партньор на Siemens Digital Industries Software у нас. Професионалният софтуер дава възможност за увеличаване на спечелените проекти и удовлетвореността на клиентите, намаляване на риска от грешки и времето за инженеринг, а с достъпната му цена се намаляват и IT разходите на предприятията. Zel X осигурява достъп до CAD, CAM, CAE, MRP и RFQ инструменти през лесния си за употреба, базиран на браузър интерфейс. Повече за новото SaaS приложение на Siemens Digital Industries Software и ползите от него ще Ви разкажем в следващите редове.

Zel X осигурява свързаност между екипите, независимо от локацията им. Без значение дали професионалистите са на път, в офиса или на място при клиента, CAD файловете могат да се изтеглят от всяко устройство за преглед и маркиране. Облачната платформа позволява сигурно сътрудничество с вътрешни и външни екипи и централно облачно съхранение и споделяне на файлове. Също така тя обединява екипи и вериги за доставки с онлайн проекти, базирани на права за достъп.

„Zel X дава възможност за създаването на точни оферти за детайли и приспособления с олекотен CAD и 2.5-осен CAM. През софтуерните продукти могат да се маркират и валидират критични размери, да се моделира и директно да се редактира файлът, при това бързо и интуитивно. Създаването на 2D чертежи е автоматизирано, също така могат да се проследяват работните процеси и да се управляват автоматизираните заявки за оферта (RFQ), както и комуникацията с подизпълнителите“, поясниха специалистите от SpaceCAD и продължиха: „Zel X е облачно приложение, което изисква ECA (Enterprise Cloud Account). Облачният акаунт предоставя плаващо хранилище от 500 GB за използване във всички текущи абонаменти на клиента“.

Добри причини за внедряването на Zel X:

  • Сътрудничество от всяко място, на всяко устройство;
  • Достъп до CAD и CAM инструменти;
  • Съвременни инструменти за обработка на оферти и управление на процеса на производство.

 

Специализираното SaaS решение е иновация, предназначена за осъвременяване на бизнеса. Също така тя му дава възможност за развитие, съчетавайки търговски и инженерингови функционалности в един дигитален продукт.

 

От екипа на SpaceCAD предоставят опция за 30-дневен безплатен тестов период, по време на който бихте могли да се убедите лично в предимствата на Zel X.

Заявка за тази опция имате възможност да направите ТУК.

Zel X е фамилия от софтуерни решения, с различни конфигурации, сред които всеки потребител може да открие софтуерния пакет, който удовлетворява бизнес потребностите му. Част от функциите, които допринасят за оптимизация на дейността, включват:

Създаване на голямо разнообразие от различни видове продукти

Със Zel X могат да се създават точни 3D модели, включително детайли от ламарина. Възможно е експортирането на G-код, DXF профили, чертежи и списъци с части за производство. Както инженерите, така и търговците, могат бързо да създават проекти, да променят съществуващи модели и да коригират оферти с лесни за използване CAD инструменти.

Планиране, изпълнение, проследяване и синхронизация на операциите

С внедряването на SaaS решението, професионалистите получават ясна представа за производствените задачи – на ниво работния списък на оператора и на ниво състоянието в цеха. В средата на Shop Operations е възможно да се дефинират работни етапи и задачи и да се отварят CAD/CAM формати. Потребителите също така могат да редактират кода за цифрово управление (NC) с цветно кодиран синтаксис и да създават стандартизиран шаблон на производствения си подход.

Ефективно управление и възможност за сътрудничество между потребителите по отношение на данните за продукта

„През Zel X лесно се преглеждат и актуализират файловете в изготвените проекти. Индикаторът „Къде се използва“ показва употребата на конкретни части в рамките на бизнеса. Също така софтуерът има опция за автоматично създаване на уникални номера на части и преразглеждане на дизайни въз основа на предпочитана схема“, заявиха от българската компания.

Тестване и валидиране на проекти преди те да бъдат изпълнени

Функцията за виртуално тестване на дизайна предотвратява риска от грешки и излишни финансови загуби. Тази функция е от полза и за предварителна оптимизация на модела от гледна точка на функционалност и използвани материали.

Автоматизирани заявки за оферти и улеснени доставки

„Информационната платформа осигурява достъп до данните за доставчици, ценообразуване и поръчки. Тя разполага с инструмент за автоматизирана заявка за оферта (RFQ), който улеснява процеса по персонализиране на поръчката и дава възможност за паралелна връзка с множество доставчици за получаване на най-конкурентната оферта“, допълниха още от SpaceCAD.

Повече информация за СпейсКад ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: SpaceCAD (СпейсКад), Siemens Digital Industries Software, canva.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT