Сподели

SpаceCAD: Разполагаме с решение за 3D контрол на качеството, базирано на 3D скенери на Shining 3D

09 март 2021 г.

 

 

В последните години 3D сканирането се превърна в основна технология за контрол на качеството в много компании, тъй като помага за повишаването му, както и за оптимизиране на редица процеси. Ефективният подход при реализацията на технологията 3D метрологичен контрол изисква съчетаване на точния хардуер, софтуер и не на последно място — правилните хора. Той гарантира успешното  внедряване на процеса в производството и отговаря на най-съвременните нужди от измерване и инспекция на качеството. Днес с утвърдената българска фирма SpaceCAD, която предлага и решения за 3D контрол, ще Ви покажем кои са ключовите предимства на това технологично решение. Вижте.

SpeceCAD разполага с решение за 3D контрол на качеството, базирано на 3D скенери на Shining 3D и софтуер на 3D Systems X. „Можете да изберете пакет 3D скенер според Вашите изисквания за точност, резолюция, обем на сканиране, мобилност и да използвате цялата му мощ със софтуера Geomatic Control X“, споделиха от СпейсКАД за ДигиталнаИндустрия.bg.

Компанията Shining 3D разработва, произвежда и предлага широка гама от 3D технологии. Сред тях са 3D скенери за множество индустрии и приложения, различни видове 3D принтери и професионален софтуер от CAD дизайн до 3D инспекция, с приложение в реверсивения инженеринг, 3D контрола на качеството, разработката на нови продукти и др. Компанията притежава множество основни технологии в областта на 3D контрола на качеството, базирани на 3D машинно зрение. Тя произвежда разнообразие от независимо оборудване за изследвания и разработки, включително лазерен ръчен 3D скенер, 3D скенер със синя светлина с висока прецизност за контрол на качеството, интелигентна роботизирана система за автоматичен 3D контрол на качеството, безжична оптична портативна CMM система и др.

Сред индустриите, които се възползват от такъв тип технологии, са автомобилостроенето, транспортната техника, индустриалното производство, енергетиката, авиокосмическата индустрия и други съвременни отрасли. 

„Въз основа на най-новата технология на Shining 3D, оптичният тракер, с който се извършва изследването, е способен да улавя пространственото положение на структурата на скенера в реално време, предлагайки преносимо, ефективно и надеждно решение за 3D измерване. Серията FreeScan например, която разполага с технологията, е приложима в разнообразна работна среда и позволява сканиране на разнообразни обекти“, уточниха от SpaceCAD в заключение.

Източник на снимковия материал: SpaceCAD

Сподели

Още от 3D технологии / IoT