Сподели

SpaceCAD: Дигиталните възможности на Siemens Xcelerator превръщат ветроходството в спорт на бъдещето

28 февруари 2023 г.

 

 

„Екипът на италианския синдикат за състезания с платноходки Luna Rossa Prada Pirelli използва Siemens Xcelerator като услуга, за да ускори разработката на най-добрата си яхта AC75. Тя ще вземе участие в състезанието по ветроходство по време на 37-oто издание на „Купата на Америка“ (America's Cup) през 2024 г.“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от SpaceCADпартньор на Siemens Digital Industries Software у нас. „Облачното“ сътрудничество се базира на софтуера на Siemens, който се използва за управление на увеличената сложност на дизайна на яхтата. Италианският отбор се възползва от възможностите на клъстерите за високопроизводителни изчисления (HPC). По този начин те реализират хиляди симулации на ден, с които изследват нови варианти на дизайна“, поясниха още българските специалисти в областта на софтуерните решения. Повече подробности за възможностите на Xcelerator, както и за процеса за създаване на „шампион“, ще Ви разкажем в следващите редове.

Портфолиото Xcelerator е услуга на Siemens, която предоставя критично важни инструменти за проектиране, анализиране и оценка на всички аспекти, свързани с хидравликата на лодката и флуидно-динамичното ѝ представяне, което дава ключово предимство на Luna Rossa Prada Pirelli. „С помощта на софтуера на Siemens, корпусът, крилата, кормилото и платната могат да бъдат анализирани като част от дигитален близнак. По този начин много по-лесно се разбира по какъв начин реагира всяка повърхност на промените в параметрите, което значително улеснява и ускорява работата на италианските инженери“, споделиха от SpaceCAD.

За виртуалното проектиране и анализиране на модификациите по корпуса, крилата, кормилото и платната е използван софтуерът Simcenter STAR CCM +, а за симулиране на всички бордови хидравлични линии и за оптимизиране на производителността – Simcenter Amesim. Това е от съществено значение за реализацията на проекта, тъй като бордовата хидравлична мощност за въздушните детайли на лодката се генерира от четири циклора. Те използват мощност, предавана чрез педали.

„Специалистите от Luna Rossa Prada Pirelli се възползват и от Xcelerator Share – облачно базирана способност за сътрудничество в Siemens Xcelerator. Това е услуга за ефективно управление на увеличената сложност на дизайна, подобряване на повторяемостта на производството при нарастващ брой на детайлите, които са подложени на хиляди инженерни промени годишно. В силно конкурентната среда на ветроходната надпревара за престижния трофей „Купа на Америка“, тези усъвършенствани възможности за описание на формата и висококачествени CFD симулации на екстремен клас ветроходни лодки дават значително предимство за отбора – съобразено с изискванията на  световните състезания“, поясниха от българското дружество.

Siemens предоставя специализирана услуга за поддръжка, за да помогне на екипа да извлече максималната стойност от своята инвестиция. Споразумението включва и софтуера NX на Siemens.

„Независимо дали става въпрос за отбори, които се състезават в най-екстремните ветроходни състезания по света, пренасят нови превозни средства до ръба на космоса или изграждат по-устойчиво бъдеще за всички нас, решенията на Siemens Digital Industries Software са подходящи, защото са създадени за пионери от ново поколение, които диктуват темпа на технологичното развитие“‘, допълниха още от SpaceCAD.

 

Повече информация за СпейсКад ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: SpaceCAD (СпейсКад), lunarossachallenge.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT