Сподели

GreMa 3D и Scantech развълнуваха бъдещите инженери с решения за 3D сканиране, които променят индустрията

05 май 2023 г.

 

 

На 25 април т.г. ВТУ „Тодор Каблешков“, гр. София, бе домакин на две ключови събития, насочени към възможностите за професионална реализация на своите възпитаници. Това бяха „Ден на отворените врати“, който имаше за цел да представи на кандидат-студентите материалната база, обучението и перспективите, които висшето учебно заведение предлага, и „Ден на специалностите“ – събитие, което срещна студентите с техни потенциални работодатели. На него те имаха възможността да се запознаят с историята и с дейността на участващите компании, с работните позиции, които предлагат, както и с необходимите за тях квалификации.

В инициативата се включи и водещата българска компания GreMa 3D (Грейт Мастър), която предлага инженерингови услуги и дистрибутира съвременни 3D технологии. Дружеството демонстрира част от портфолиото на Scantech, а представители на доказания бранд лично посетиха форума. Повече за представянето на българската фирма и за ангажимента ѝ към образованието ще Ви разкажем в следващите редове.

Инж. Андрей Дуницов, управител на GreMa 3D, Колин Пан (Collin Pan), акаунт мениджър, Бартош Котусевич (Bartosz Kotusiewicz), мениджър „Дистрибуция“ за Централна и Източна Европа на Scantech, изнесоха информативна презентация с висока добавена стойност за бъдещите специалисти на тема: „Съвременни технологични средства за 3D сканиране, метрологични изследвания и реверсивно инженерство“. Освен във ВТУ „Тодор Каблешков“, темата бе разгледана отново на 27 април по време на специално организиран от GreMa 3D семинар в РУ „Ангел Кънчев“, гр. Русе. Семинарът бе посетен от студенти, преподаватели и бизнес партньори на компанията, които имаха възможността да получат подробна информация и обстойни отговори на всички свои въпроси.

Съвременните технологии в 3D сканирането бяха основен фокус в представянето на GreMa 3D

Презентацията включваше следните акценти:

 • Иновации в 3D сканирането;
 • Историята на Grema 3D и Scantech;
 • Практически примери и демонстрации;
 • Създаване на 3D технологиите;
 • Представяне на част от портфолиото на Scantech – предимства на различните видове 3D скенери;
 • Технически характеристики на сканиращите устройства;
 • Обзор на процеса по 3D сканиране;
 • Интегрирането му в обучителния процес.

„Образователните инициативи и семинари, които организираме, имат за цел да разпространят познанието за 3D технологиите, по-конкретно за 3D сканиращите технологии, сред бъдещите специалисти. Това е иновативна област в процес на динамично развитие, за която все още не е налична синтезирана и систематизирана информация, внедрена в учебните планове. За нас от GreMa 3D обрабованието на българските ученици и студенти е мисия и ние ще продължим все така всеотдайно да влагаме време и усилия в тази посока“, коментира инж. Андрей Дуницов.

GreMa 3D провежда собствена стажантска програма

Компанията предлага стажантски позиции в областта на инспекцията посредством възможностите на технологиите за 3D сканиране. В нея бъдещите специалисти се сблъскват на практика с инженерните проблеми при подготовката, изпълнението и постобработката на информация. Стажантите ще могат да участват в изготвянето на инспекционни протоколи и в подготовката на модели, ще се запознаят с употребата на специализиран софтуер за обработка на данни и с всичко, което е необходимо за правилното разбиране на технологията. След приключване на програмата, те ще имат възможност да посещават учебни заведения и бизнес срещи, на които да представят информацията пред широката аудитория.

GreMa 3D – професионализъм и партньорства с компании на световно ниво

Компанията стартира дейността си с насоченост в областта на инженерните услуги през 2006 г., а впоследствие през 2014 г. разширява компетенциите си в сферата на съвременните 3D технологии. Към днешна дата българското дружество предоставя на клиентите си обширно продуктово портфолио от 3D скенери с множество полезни приложения в инженерната дейност, 3D принтери за устойчиво производство, специализирани софтуери за обработка на данни, прахове, смоли, филаменти, допълнителни консумативи – всичко необходимо за цялостно първокласно оборудване, предназначено за професионални и образователни цели.

Компанията си партнира с утвърдени международни производители, доказали технологичните предимства на разработките си. Българската фирма цени високо обратната връзка от своите клиенти и именно стремежът да оправдае тяхното доверие е причината за непрестанното ѝ усъвършенстване и разрастване. „Стремим се да създаваме дълготрайни бизнес отношения, базирани на висок професионализъм и компетенции и от двете срани. Ние се развиваме заедно с нашите международни партньори. Подобно на мотото „Мисли глобално, действай локално“, нашата мисия е да осигурим връзка между българския пазар и световния технологичен напредък“, коментира управителят.

Scantech – съвременна компания с поглед в бъдещето

Scantech е китайска компания, която присъства успешно на международните пазари. Производителят е една от първите фирми, които се насочват към областта на високите технологии, инвестирайки в разработката на ръчни и роботизирани 3D сканиращи устройства. Scantech е в позицията на пионер, който не само дава силен тласък за развитие на индустрията в тази посока, но и налага стандарти за качество и функционалност.

„Компанията Scantech е фокусирана върху инвестициите в областта на научно-изследователската и развойната дейност. Професионализмът на основателите и фундаментално заложената работна етика са отговорни за висококачественото управление и за привличането на първокласни специалисти. Това е определящо за технологичния и икономическия прогрес на партньорите ни“, сподели инж. Дуницов.

„С присъствие в повече от 60 държави по целия свят, Scantech обслужва над 5000 предприятия и това не е случайно. Причината е в константно оправданите клиентски очаквания и дори в надминаването на очакванията им. Заради всичко това ние ценим високо бизнес отношенията си със Scantech и се стремим да осигурим достъп до пълното портфолио от 3D скенери на компанията и актуалните иновации и оптимизации в областта“, продължи той.

Продуктовото портфолио на Scantesh включва ръчни и проследяващи 3D скенери, автоматизирани сканиращи системи и специализирани софтуери за обработка на данни, разработени на базата на собствена технология. 3D скенерите на Scantech намират широко приложение в различните индустрии и инженерни дейности.

С GreMa 3D можете да повишите ефективността, производителността и качеството на дейността Ви, възползвайки се от следните продуктови предложения:

 • 3D скенер Scantech SIMSCAN – висока резолюция за хиперфино сканиране;
 • 3D скенер Scantech KSCAN-Magic – високоскоростно сканиране с голяма точност;
 • 3D скенер Scantech iReal 2E цветен 2022 – увеличена производителност по отношение дълбочината на фокуса;
 • 3D система Scantech TrackScan-P42 – портативен проследяващ скенер за изключително прецизни динамични 3D измервания без маркери;
 • Global 3D скенер Scantech AXE-B17 – подходящ за сканиране на големи обекти с висока точност;
 • Global 3D скенер Scantech AXE-B11– свръхскоростен за високоефективно мащабно сканиране;
 • 3D скенер Scantech KSCAN20 – за индустриално и професионално приложение с широко разпространение;
 • NEW 3D система Scantech TrackScan-P – преносимо, оптично проследяващо устройство, предназначено за сканиране на големи обекти;
 • AM-DESK SCANTECH – автоматична 3D сканираща система за метрологични приложения;
 • M-Track SCANTECH – система за планиране и насочване на траекторията, включваща: 3D система за проследяване, симулатор на инструменти и софтуер за планиране на траекторията.

 

Предстои да Ви запознаем отблизо с историята, която стои зад технологичния напредък на Scanteh – пионер в областта на 3D сканиращите технологии. Следете ДигиталнаИндустрия.bg, информацията си заслужава!

 

Повече информация за Грейт Мастър ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ДигиталнаИндустрия.bg

Сподели

Още от 3D технологии / IoT