Сподели

Текра: Интерактивните дъски за умна класна стая на Dahua стимулират творчеството и активната комуникация

05 септември 2023 г.

 

 

Бързо разрастващият се технологичен свят налага все по-осезаеми промени в нашия живот, ежедневие и бизнес, които не подминават и образователната система. Традиционните методи на обучение в класната стая се сблъскват с все по-сериозни предизвикателства. Така например, зачестилият синдром на дефицит на вниманието при децата и потенциално лошата визуална яснота от някои места в стаята са причина за слаба връзка в комуникацията между учители и ученици. Затова и дигиталното образование се превърна в глобална тенденция и предпочитан учебен подход, а различните държави представят свои собствени стратегии за цифрово образование.

„Като активен участник в изграждането на дигитално-образователните практики на бъдещето, световно утвърденият технологичен лидер Dahua представя решение за интелигентна класна стая – интерактивната бяла дъска DeepHub“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещата българска търговска и инженерингова компания Текра, която предлага техническите продукти и системи на Dahua у нас.


Интерактивно и стимулиращо изживяване

„Освен че предоставя богато съдържание, интерактивната бяла дъска DeepHub осигурява интерактивно и стимулиращо учебно изживяване за обучаващите се в училищата и университетите. С иновативното решение преподавателите могат да поддържат връзка с учениците, които са във виртуалната класна стая при хибридно или дистанционно обучение, както и с тези, които са с присъствена форма, проследявайки тяхната активност в реално време. Младежите могат лесно да взаимодействат с класната стая и имат осигурен пълен достъп до онлайн курсовете от собствените си устройства, точно както физически присъстващите“, обясниха още от Текра.

Интерактивните дисплеи Dahua DeepHub са снабдени с интерактивна презентационна химикалка, вградена камера, микрофон, възможност за безжично споделяне на екрана само с едно докосване, както и други усъвършенствани функции, базирани на изкуствен интелект. По този начин DeepHub комбинира съвременен интуитивен дизайн с висококачествени мултимедийни възможности, които гарантират неповторимо интерактивно образователно и работно изживяване. „Високото качество и голямата резолюция на картината в съчетание със способността за разпознаване на допир, писане и жестове позволяват на потребителите да комуникират много по-ефективно и успешно със своята аудитория“, подчертаха българските специалисти.


Едновременен достъп за над 200 човека и повече от 1000 зрители

Дъската може безпроблемно да се адаптира към различни мобилни устройства и източници на съдържание, благодарение на наличните разнообразни опции за свързване – чрез USB, HDMI и безжични връзки. „Интелигентните алгоритми на DeepHub дават възможност за създаване на дигитални записки и работа с приложения за рисуване, запазвайки всички данни за бъдещи референции“, поясниха още от Текра. „Решението на Dahua е подходящо и за по-големи аудитории, зали и офиси и позволява на участниците да работят заедно на него, давайки достъп на повече от 200 човека и над 1000 зрители едновременно. Така, въпреки отдалечеността, всеки може да допринесе със своя идея върху дисплея“, заявиха от компанията. 

„Разработено по най-съвременни стандарти, DeepHub е иновативно решение, адаптирано към най-актуалните изисквания и нужди на образованието и науката от дигитални технологии. Новите смарт интерактивни дъски не само подобряват учебния и работния процес, но и стимулират творчеството, взаимодействието между участниците и активната комуникация“, допълниха още от Текра.

 

През месец септември фирма Текра обявява промоционални условия за покупка на интерактивен дисплей Dahua DeepHub. Всеки закупен продукт Ви носи подарък комплект безжична система за сигурност. Подробности за промоционалното предложение бихте могли да откриете ТУК!

 

Повече информация за Текра ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Текра, Dahua

Сподели

Още от 3D технологии / IoT