Сподели

Умна климатична система с облачна връзка на Belimo топли гостите на швейцарската ски хижа Motta

28 октомври 2020 г.

Планинската ски хижа Motta е локация за гладни и жадни любители на зимните спортове, която се намира в ски курорта Arosa Lenzerheide, Швейцария. Изцяло новата сграда е изградена на мястото на стара постройка в началото на зимния сезон 2017/2018 г. За да гарантират оптимален комфорт на своите гости, собствениците на Motta залагат на надеждна и ефективна климатична инсталация, която е оборудвана с продукти на Belimo. Ето какво научи Инженер.bg за тях от Белимо България.

Новата хижа Motta разполага с място за 120 човека вътре и за още 240 отвън на обширната многоетажна слънчева тераса. Иновативната дървена конструкция придава едновременно рустик стил и модерна атмосфера както отвътре, така и отвън.

„При обекти като този навременната доставка е също толкова важна, колкото и изборът на продукти, които отговарят на изискванията за високо качество и предлагат прозрачност и контрол върху работата на ОВК системата. Това е осигурено с инсталирането на продуктовата гама сензори Belimo и новия Belimo Energy Valve™ с облачна връзка“, посочиха от Белимо България.

Belimo предлага широка гама сензори за температура, влажност, качество на въздуха и налягане. Уредите се отличават с уникална и унифицирана концепция за корпус и монтаж, което позволява бързата им инсталация и ги прави напълно съвместими с всички основни системи за автоматизация и контрол на сградите. „Особено впечатляващ е корпусът със степен на защита IP65. Специален фиксатор осигурява отваряне и затваряне на капака без инструменти, което улеснява и ускорява още повече монтажа“, допълниха от българското дружество. В хижата сензорите на Belimo са инсталирани в климатичните тела, на отоплителните линии, както и за измерване на външната температура.

Интелигентният, независим от налягането вентил Belimo Energy Valve™ съчетава пет функции в един блок. Благодарение на връзката му с облачната услуга Belimo Cloud, вентилът се превръща в IoT устройство и прави измерването, контрола, балансирането и мониторинга на енергията още по-прозрачни, а операциите – много по-лесни. Уникални функции като Delta-T мениджър или възможността за директен контрол на мощността осигуряват яснота, повишаване на ефективността и намаляване на разходите.

„Основна отговорност на Belimo Energy Valves™ е регулиране на отделните компоненти и идентифициране на производителността, която всеки потребител изисква. В допълнение, връзката с облачните услуги на Belimo предоставя постоянни актуализации и оптимизации на системата“, коментираха в заключение от Белимо България.

Повече информация за Белимо България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Motta, Белимо България

Сподели

Още от 3D технологии / IoT