Сподели

Вайд-Бул: ITA-168/178 на Advantech са периферни устройства за събиране и обработка на данни за интелигентни градове и IoT

14 юни 2024 г.

 

 

Компанията Advantech, световен лидер в областта на индустриалния IoT, обяви пазарния дебют на най-новите си компактни периферни компютри без вентилатор от сериите ITA-168 и ITA-178. „Компютрите са снабдени с новите процесори Intel® Celeron® и разполагат с двуканална DDR4 памет. Предлагат се в изпълнение както с вградена памет, така и с SO-DIMM слот за разширение. Благодарение на подобрената си до 3.5 пъти изчислителна производителност, те с основание могат да се определят като отлично техническо решение за управление на пътния трафик и на автоматизирани системи за събиране на такси. Освен това те служат като универсални интелигентни периферни устройства за събиране и обработка на данни в различни сценарии за интелигентни градове и IoT“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната българска търговска фирма за промишлена електроапаратура и автоматизация Вайд-Бул, която предлага изделията на тайванския производител Advantech на българския пазар.

Разширени възможности за свързване на различни приложения

Серията ITA-168/178 разполага с широк спектър от I/O функции, за да отговори на разнообразните изисквания за свързаност. Благодарене на шестте порта USB 2.0 и двата порта USB 3.0, заедно с 6 до 14 COM порта, те осигуряват разнообразни опции за външни устройства и контролери. Компютрите поддържат разнообразие от платежни системи, включително традиционни токени, безконтактни смарт карти и мобилни плащания, като гарантират съвместимост с усъвършенствани сензори за плащане чрез надстроените COM 1 и COM 2 портове, работещи при скорост на пренос на данни от 921600 baud. Освен това, с интегрираните модули Advantech iDoor с 2 слота mini PCIe те позволяват персонализирана настройка за приложения като сензори за врати, светлинни индикатори, WiFi/Bluetooth, 4G/LTE и др.

Задаване на нов стандарт в свързаността и визуалните характеристики

Серията ITA-168/178 осигурява иновативни възможности за свързване и визуализация. С четири независими LAN порта, всеки от които поддържа скорости до 2.5G (2500 Mbps), моделите отговарят на изискванията за лицево разпознаване, интранет и гласови интерком функции. Освен това ITA-178 поддържа три независими дисплея чрез 2*VGA/LVDS и 1*HDMI, които са способни да постигнат пикова резолюция до 4k. Това позволява едновременно показване на няколко изображения на автоматични врати и офис монитори, повишавайки оперативната ефективност. Допълнително компютрите дават възможности за медийна реклама, подобрявайки качеството на обслужване на крайния клиент с помощта на висококачествена резолюция и интерактивни възможности.

Компактен и здрав дизайн с множество допълнителни функции

Серията ITA-168/178 постига от 20% до 30% намаление на габаритните размери в сравнение със своите предшественици ITA-1611/1711. Отличаващи се със здрав дизайн без вентилатор и широк работен температурен диапазон (от -25 °C до 60 °C), периферните компютри осигуряват надеждна работа в ограничено пространство, на открито, в среда с големи вибрации и тежки експлоатационни условия. Благодарение на съвместимостта си с Windows 10 и Windows 11, те предлагат допълнителни функции като NVRAM за защита на данните по време на прекъсване на захранването, TPM 2.0 за повишаване сигурността на системата и опции за монтиране на стена, както и като настолен компютър за лесна и гъвкава инсталация. „Като цяло сериите представляват оптимално решение за интелигентна градска инфраструктура и приложения за машинна автоматизация“, коментираха от Вайд-Бул.

Отличителни характеристики ITA-168/ ITA-178:

 • Процесор Intel® Celeron® J6412;
 • Вградена памет 8GB DDR4, както и поддръжка на разширителен слот SO-DIMM до 32GB;
 • 4 LAN порта x 100/1000/2500 Mbps;
 • 6 порта USB 2.0, 2 порта USB 3.0;
 • 6 COM порта за ITA-168; 14 COM порта за ITA-178;
 • Разделителна способност до 3840 x 2160@30 Hz за ITA-168 с HDMI;
 • Поддръжка на независими тройни дисплеи (ITA-178);
 • Широк температурен диапазон: от -25°C до 60 °C;
 • Диапазон на входната мощност: от 9 до 36 VDC;
 • Поддръжка на 1 x 2,5" SSD и 1 x mSATA;
 • Опционално компютрите се предлагат с NVRAM и TPM 2.0.

 

„Сериите периферни компютри ITA-168 и ITA-178 вече са част от нашето портфолио. За повече информация нашият екип от професионалисти е на разположение и ще Ви консултира за възможно най-доброто приложение на новите устройства“, допълниха още от Вайд-Бул.

Повече информация за Вайд-Бул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Вайд-Бул, Advantech, canva.com

Сподели

Още от 3D технологии / IoT