Сподели

Вайд-Бул: С придобиването на Smart HMI Beijer Electronics цели създаването на още по-добри решения за IIoT

06 юли 2023 г.

 

 

През 2023 г. компанията Beijer Electronics, която е част от структурата на Beijer Group, се договори да придобие 100% от дяловете на немската фирма Smart HMI, с централа и производствени мощности в Меербуш, Германия. „Smart HMI е специализирана в разработката на софтуер за визуализация, базиран на уеб технологии. Софтуерната платформа WebIQ на Smart HMI е ориентирана към бъдещето уеб базирана платформа за визуализация с изключително широки възможности за създаване на индустриални уеб HMI интерфейси“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната търговска фирма за промишлена електроапаратура и автоматизация Вайд-Бул, партньор за България на шведската технологична компания Beijer Electronics, лидер в създаването на сензорни панели и системи за промишлена автоматизация.

„С придобиването на Smart HMI, ние разширяваме възможностите си за дигитализация и визуализация за нашите приоритетни сегменти. Уеб базираните технологии са все по-търсени като важна част от продуктовата стратегия на Beijer Electronics. Щастливи сме от факта, че натрупаното ноу-хау и технологиите на Smart HMI отлично допълват и се интегрират с нашите съществуващи продукти, както и плановете ни за бъдещи софтуерни разработки“, коментира г-н Аксел Густафсон, вицепрезидент „Продуктов мениджмънт“ в Beijer Electronics.

„Нашият екип очаква с нетърпение да се присъедини към Beijer Electronics и Beijer Group. Международната търговска мрежа на Beijer Electronics ще ни позволи да растем заедно и нашият комбиниран експертен опит ще създаде още по-добри предложения за индустриалната автоматизация и Индустриален интернет на нещата (IioT)“, категоричен е г-н Егберт Гуния, основател на Smart HMI.

„Радваме се да обявим това стратегическо придобиване на Smart HMI и тяхната техническа платформа WebIQ. Ние си сътрудничим с компанията от доста време и добавянето на тази технология към нашето портфолио създава значителен потенциал за бъдещ растеж на Beijer Electronics“, заявява Джени Сьодал , президент и главен изпълнителен директор на Beijer Group.

WebIQ – доказана уеб базирана HMI/SCADA система

„С помощта на софтуера WebIQ Вие можете да създадете зашеметяващи професионални и ефективни HMI и SCADA уеб системи, които Ви позволяват да използвате напълно различни HMI интерфейси, като използвате 100% уеб технология. WebIQ е изграден с отворени уеб технологии (OPC-UA, HTML5, CSS, JavaScript) и поддържа адаптивни визии, така че вашият HMI ще работи както на машината, както и на Вашия таблет», поясниха от Вайд-Бул.

WebIQ – навсякъде и по всякакъв начин

„WebIQ може да се внедри и да се използва в много различни устройства и по много начини, като Ви дава оптимална свобода при проектиране и използване на HMI решения, които да отговарят оптимално на Вашите изисквания», допълниха още българските специалисти.

 

Повече информация за Вайд-Бул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Вайд-Бул, Beijer Electronics

Сподели

Още от 3D технологии / IoT