Сподели

Вайд-Бул: Проста и стабилна интеграция в IT/OT системи осигурява новият модул AMAX-5070 от Advantech

16 октомври 2023 г.

 

 

Advantech, един от водещите световни доставчици на платформи за автоматизация и индустриален IoT, допълни портфолиото си с нов комуникационен модул AMAX-5070 ModBus/TCP. „Компанията продължава да развива своята гама от високопроизводителни устройства, като новият модел осигурява проста и стабилна интеграция както в нови, така и в съществуващи IT/OT системи. AMAX-5070 поддържа разпространения комуникационен протокол ModBus TCP и представлява I/O система с висока плътност, която обединява събирането на данни от всички свързани I/O модули“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от доказаната българска търговска фирма за промишлена електроапаратура и автоматизация Вайд-Бул, която предлага изделията на тайванския производител Advantech на българския пазар.

AMAX-5070 поддържа до 255 различни I/O точки и се отличава с компактни размери от само 11x3 cm. Модулът осигурява групови идентификатори и резервиране на кабели за подобряване на EtherCAT свързаността. Тази комбинация от характеристики позволява създаването на мощна ModBus TCP DADC система, която е лесна за настройка и дистанционно управление. Това я прави много подходяща за индустриални системи, преминаващи към Индустрия 4.0.

Малки, но мощни устройства

Модулът AMAX-5070 ModBus TCP е част от серията AMAX-5000 и осигурява максимален брой от 160 директни I/O точки или 60 асинхронни I/O точки при ширина от само 15 cm. I/O устройствата от серията AMAX-5000 включват 15 функционални модула от базови аналогови/цифрови I/O до енкодери и декодери, всички с дистанционно управление за различни приложения.

Опростено проектиране на полеви съоръжения

Удобният дизайн на технологията Group ID позволява на инженерите да настройват модулите бързо и прецизно. Функцията на груповия идентификатор съдейства за бързо синхронизиране на хардуера и софтуера за съответните приложения. Освен това AMAX-5070 изисква само един IP адрес за максимум 255 I/O модула. По този начин проблемите с недостига на фабрични IP адреси отпадат. Също така се рационализира поддръжката от страна на IT отделите.

Основни специфики на AMAX-5070:

  • Комуникационен модул AMAX-5070 Modbus TCP с ID превключвател;
  • Групови идентификатори за Modbus преобразуване на данни;
  • Резервиране на кабели за подобряване на EtherCAT свързаността;
  • Компактен дизайн с висока плътност;
  • Бързи, стабилни и ефективни;
  • Поддържа до 255 I/O точки;
  • 15 функционални модула.

„AMAX-5070 на Advantech е ModBus TCP комуникационен модул от следващо поколение за бързо и стабилно управление на производствено оборудване. Той предлага голяма гъвкавост и производителност с малък форм-фактор за надеждно и ефективно дистанционно управление на оборудването“, допълниха още от Вайд-Бул.

Повече информация за Вайд-Бул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Вайд-Бул, Advantech

Сподели

Още от 3D технологии / IoT